Mamă arestată și-a vândut copilul pentru a-și plăti o rinoplastie. Femeia a cerut 3.200 de dolari

13.07.2022, 15:16

Nas mare, inimă mică. O mamă din Rusia ar fi fost arestată pentru că și-a vândut copilul nou-născut pentru a-și plăti o operație la nas de 3.600 de dolari. Femeia în vârstă de 33 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a născut un băiețel pe 25 aprilie la un spital din Kaspiysk și l-a vândut cinci zile mai târziu unui cuplu local.

Femeia în vârstă de 33 de ani – al cărei nume nu a fost dezvăluit de presa rusă – a fost reținută la sfârșitul lunii mai, fiind suspectată de trafic de persoane, relatează Daily Star.

Se spune că mama ar fi născut un băiețel pe 25 aprilie la un spital din orașul Kaspiysk din sudul țării, înainte de a-l vinde doar cinci zile mai târziu unui cuplu local care dorea să devină părinți.

Femeia și-a vândut nou-născutul în schimbul a 3.200 de dolari

Potrivit unei declarații a oficialilor ruși obținută de Newsflash, mămica fără inimă s-a întâlnit “cu un locuitor local [și] a fost de acord să își predea fiul nou-născut, pentru o recompensă de 200.000 de ruble (3.200 de dolari)”.

În ziua în care a predat băiatul, ea le-ar fi eliberat noilor părinți o “renunțare la drepturile asupra copilului”. În schimb, ea a primit o mică plată în avans de 360 de dolari.

Femeia a fost reținută

Patru săptămâni mai târziu, la 26 mai, se crede că femeia a primit restul banilor, dar poliția a fost anunțată la scurt timp.

Nu este clar cine i-a contactat pe polițiști, dar femeia a fost rapid reținută, împreună cu perechea care a adoptat ilegal băiatul nou-născut.

Noii părinți le-ar fi spus anchetatorilor că femeia le-a dat copilul și certificatul de naștere, dar au negat că ar fi plătit direct pentru copil. Aceștia au declarat că mama a cerut ulterior 3.200 de dolari americani pentru costul unei operații la nas pentru “o mai bună respirație”.

Mama a fost fotografiată pozând într-o fotografie făcută de poliție după ce a fost arestată și se pare că nu a reușit să își facă rinoplastia înainte ca polițiștii să o prindă.

“În prezent, se desfășoară o serie de acțiuni de investigare, menite să stabilească toate circumstanțele infracțiunii comise și să consolideze dovezile privind vinovăția suspectului”, se arată în comunicatul oficial rusesc.

Între timp, oficialii nu au dezvăluit cine are în prezent grijă de băiețel, care are acum două luni.

citește și...