O bunică din Mehedinți și-a vândut cele două nepoate de 9 și 12 ani, în schimbul a doi galbeni de aur. Una dintre minore, bătută de familia care a cumpărat-o

05.11.2021, 12:51
O bunică  din Mehedinți și-a vândut cele două nepoate de 9 și 12 ani, în schimbul a doi galbeni de aur. Una dintre minore, bătută de familia care a cumpărat-o

Doi galbeni din aur. Atât a valorat viețile a două fetițe de 9, respectiv 12 ani, pentru bunica lor. Femeia și-a vândut nepoatele unor familii, în schimbul a 2.000 de euro. Femeia este cercetată acum de poliție, iar minorele au ajuns într-un centru de plasament.

Vestea că o femeie din Mehedinți și-a căsătorit cu forța nepoatele, în schimbul a doi bănuți din aur,  i-a revoltat pe vecini. Aceștia au anunțat Protecția Copilului că cele două minore, care locuiau cu bunica lor, au fost vândute.

„Este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese”, a declarat Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți.

Un galben valorează aproximativ o mie de euro.

Fetele au fost introduse într-un program de consiliere

Fetițele au fost separate una de cealaltă și căsătorite în două localități diferite. Mai mult, în afara impactului psihologic pe care decizia bunicei a avut-o asupra fetițelor, una dintre minore a fost bătută de familia care a cumpărat-o.

„Fetele erau puțin debusolate, pe bună dreptate, de situația în care se aflau. Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă”, a explicat Lorena Popescu, psiholog.

Vecinii sunt șocați de decizia femeii, mai ales că fetițele păreau foarte bine îngrijite. „Se comporta bine. Le spăla, le îngrijea, umblau fetele curate, nu umblau mizerabile”.

Minorele nu au tată, iar mama lor are probleme psihice

Cele două fete nu au tată, iar mama lor are probleme psihice.

Femeia este cercetată acum de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală. Minorele au ajuns într-un centru de plasament.

Gabriela Ciocioană, purtător de cuvant IJP Mehedinți: Cele două minore au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți, efectuându-se cercetări în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală.

citește și...