Makeup artist și influencer, găsit mort în “circumstanțe misterioase”. Familia spune că “se temea pentru viața ei”

11.12.2022, 13:23

Influencerița Maja Janeska a fost găsită moartă în urma unei răni prin împușcare la cap, a confirmat poliția. Celebrul make-up artist, în vârstă de 39 de ani, avea peste 1,2 milioane de urmăritori pe rețelele de socializare, iar moartea ei a fost un șoc pentru prieteni și familie, care au declarat că decesul ei a avut loc în “circumstanțe misterioase”.

Poliția a declarat că influencerul, cunoscut sub numele de Maya Mia, a fost găsit mort în casa luxoasă pe care o împărțea cu Kyle Phillips, care este co-director al companiei de tutun Carnilinx, în Bassonia Estate, în Johannesburg, în Africa de Sud, pe 2 decembrie.

“La sosirea la adresa indicată, poliția a găsit o femeie în dormitor cu o rană prin împușcare la cap”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Mavela Masondo.
“Lângă ea se afla o armă de foc. Femeia a fost declarată moartă de către paramedici”, relatează The New York Post.

Maja Janeska a fost găsită moartă în urma unei răni prin împușcare la cap, a confirmat poliția

Cine deținea arma de foc

Iubitul Majei a povestit că se spăla pe dinți în baie, când a auzit o împușcătură venind din dormitor. Deocamdată, poliția nu a dezvăluit cine este proprietarul armei de foc, motivând că “ar putea pune în pericol ancheta”, care este în desfășurare.

Iubitul lui Maja ar fi ‘devastat și în stare de șoc din cauza acestei tragedii’ și chiar a declarat la știrile locale că își va angaja propriul patolog.
Masondo nu a vrut să comenteze cine deținea arma de foc, adăugând: “Nu am vrut să fac nici un comentariu: ‘Poliția nu poate comenta acum, deoarece acest lucru ar putea periclita ancheta’.

Prietenul ei ar fi ‘devastat și șocat de această tragedie ‘ și chiar a declarat la știrile locale că își va angaja propriul patolog

Influencerul “se temea pentru viaţa ei”

Poliția a confirmat că a deschis o anchetă privind moartea influencerului, ceea ce înseamnă că aceasta nu este tratată ca fiind suspectă în prezent.

 

Poliția a confirmat că a deschis o anchetă cu privire la moartea influencerului, ceea ce înseamnă că aceasta nu este tratată ca fiind suspectă în prezent

În urma decesului make-up artistului, un membru al familiei a declarat presei locale că Maja se temea uneori pentru viața ei’.

‘Uneori se temea pentru viața ei. Prietenul ei avea bărbați care lucrau pentru el și “ea se temea și de ei”, a declarat ruda anonimă pentru News24.

“Avem inima frântă și, serios, nu știm ce să facem”, a adăugat ruda, care a dorit să rămână anonimă din motive de siguranță.

“Suntem în Europa și suntem legați de mâini pentru că nu putem veni în Africa de Sud din cauza problemelor cu vizele. Maja zace acolo, într-o morgă, iar noi nu avem nicio idee despre ce se întâmplă de fapt”.

După moartea make-up artistului, un membru al familiei a declarat presei locale că Maja ‘se temea uneori pentru viața ei’

Membrul familiei a declarat că au fost informați de moartea ei de către unul dintre foștii asociați ai lui Phillips, care a afirmat că sinuciderea este în prezent cauza suspectă.

“Nu am vorbit cu Kyle, dar o cunoșteam foarte bine”, a declarat Julius Malema, liderul partidului politic Economic Freedom Fighters. “Am fost prieteni. Era o doamnă foarte drăguță, orientată spre viitor”.

Cu nouă zile înainte de a muri, Maja le-a povestit studenților de la universitate că s-a mutat în Tanzania când avea 19 ani pentru a lucra într-un hotel.

În acest timp, ea a învățat swahili și și-a lansat cariera de make-up artist și stilist.

În ultima sa postare pe Instagram, pe 22 noiembrie, influencerul a fost fotografiată alături de Bujar Osman, ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord.

Ea a declarat că întâlnirea a avut ca scop “stabilirea de relații diplomatice între țara mea, Republica Macedonia de Nord, și a doua mea casă, Republica Africa de Sud”.

După moartea make-up artistului, un membru al familiei a declarat presei locale că Maja ‘se temea uneori pentru viața ei’

Influencerul macedonean avea peste un milion de urmăritori pe Instagram în momentul morții sale, care o iubeau și o susțineau.

Ea a declarat că întâlnirea a avut ca scop “stabilirea de relații diplomatice între țara mea, Republica Macedonia de Nord, și a doua mea casă, Republica Africa de Sud”.

Printre adepții ei se numărau celebrități precum actrița Pearl Thusi, cântăreața Tamara Dey și personalitatea TV Boity Thulo.

Ancheta privind moartea ei este în curs de desfășurare.

citește și...