Ludovic Orban: ”Discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”

27.07.2020, 13:08
Ludovic Orban: ”Discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”
Ludovic Orban: ”Discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că se analizează mai multe măsuri de prevenire a coronavirusului pentru zonele aglomerate.

Acesta a afirmat că una dintre măsuri ar putea fi impunerea purtării măștii de protecție în spațiie aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban când a fost întrebat care sunt măsurile care vor fi luate pentru evitarea aglomerației pe litoral, notează Digi24.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat premierul României.

Luni au fost raportate 1.104 îmbolnăviri

Luni, 27 iulie 2020, au fost raportate 1.104 îmbolnăviri pe teritoriul țării noastre în ultimele 24 de ore.

România înregistrează a șasea zi cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.104 de noi îmbolnăviri de COVID-19, notează Hotnews.

Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 258 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Pe teritoriul României, 2.062 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.665 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 11.011 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

citește și...