Ce efecte grave are coronavirusul asupra creierului. Medicul Virgil Musta a făcut dezvăluiri cutremurătoare: ‘Vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să…’

11.07.2020, 22:36
Ce efecte grave are coronavirusul asupra creierului. Medicul Virgil Musta a făcut dezvăluiri cutremurătoare: 'Vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să...'
Ce efecte grave are coronavirusul asupra creierului. Medicul Virgil Musta a făcut dezvăluiri cutremurătoare: '

În ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 698 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Aceasta a fost cea mai mare cifră de la începutul pandemiei de COVID-19.

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a făcut iar dezvăluiri despre efectele grave ale coronavirusului asupra creierului. Acesta a precizat că virusul din China poate acționa direct în sistemul nervos și a ținut să le transmită românilor un mesaj îngrijorător.

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă

Doctorul a oferit un interviu pentru Antena 3, în care a precizat că coronavirusul afectează și fi pancreasul, rinichii sau ficatul.

‘Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare’, a spus Virgil Musta la Antena 3.

Medicul Virgil Musta a mai adăugat că infecția cu coronavirus poate cauza probleme grave sistemului nervos, lucru care poate duce și la encefalită. Mai mult de atât, virusul poate provoca și o inflamație la nivelul sistemului nervos și al celor periferice.

Coronavirusul afectează grav sistemul nervos

‘Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală. 

Apoi, tot la acest nivel, virusul poate aduce la tromboze cu ischemii la nivelul sistemului nervos și, astfel, să scoată din funcție o serie de zone din creier și să apară simptomatologii. Virusul mai dă și o inflamație, atât la nivelul sistemului nervos, cât și prin nervii periferici, creând tulburări legate de motricitate, de sensibilitate, dureri de cap, o stare de senzație de greutate la nivelul capului’, a mai spus medicul.

De asemenea, Virgil Musta a făcut și un avertisment îngrijorător în ceea ce privește evoluția pandemiei în România. El a susținut că țara noastră ar putea să înregistreze un record în fiecare zi, iar spitalele și secțiile de terapie intensivă nu vor mai face față.

‘Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față. Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă’, a explicat Virgil Musta la B1.

citește și...