Avertismentul dur al lui Raed Arafat, după numărul mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus

11.07.2020, 15:55
Avertismentul dur al lui Raed Arafat, după numărul mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus
Avertismentul dur al lui Raed Arafat, după numărul mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus

Sâmbătă, 11 iulie, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat un nou record de infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Au fost confirmate încă 698 noi cazuri de îmbolnăvire, iar bilanțul a ajuns la 32.079 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici. De asemenea, până acum au decedat 1.871 persoane diagnosticate cu coronavirus.

România are un nou record de îmbolnăviri cu coronavirus

Din cauza numărului mare de infectări, Raed Arafat a transmis un avertisment pentru români.

‘Astăzi, din datele pe care le am, depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă – avem 24 de decese’, a spus Raed Arafat, notează Digi24.

‘Eu cred că orice ţară care are un sistem sanitar evoluat şi cu experienţă va trebui să aibă astfel de măsură, pentru că altfel scapă de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care să infecteze pe alţii, pentru că ele nu vor să se interneze sau să se izoleze.

Pe partea cu detaşarea, aici depinde de la ţară la ţară cum este situaţia. Să nu uităm că suntem cu deficit major pe anumite categorii. În Franţa nu s-au gândit să detaşeze pentru că nu au deficit ca la noi. Este o soluţie, pentru că suntem cu resursa umană foarte afectată şi suntem cu deficit major în anumite domenii şi atunci gestionarea unei situaţii, unei presiuni sanitare temporare – detaşarea fiind de maxim 30 de zile – astea sunt măsuri necesare’, a mai adăugat secretul de stat.

Câți români s-au infectat în afara României

De la începutul pandemiei de coronavirus și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

 

citește și...