Lovitură pentru ‘Ndrangheta: 70 de mafioți au fost condamnați la închisoare

08.11.2021, 14:52
Lovitură pentru 'Ndrangheta: 70 de mafioți au fost condamnați la închisoare

Lovitură pentru ‘Ndrangheta în justiție: 70 de mafioți au fost condamnați la închisoare într-un mega-proces din Calabria. Ancheta a durat mai mulţi ani şi a culminat cu raiduri în decembrie 2019. ‘Ndrangheta, cu baza în Calabria, cea mai săracă regiune din Italia, controlează cea mai mare parte a cocainei care ajunge în Europa.

Justiţia italiană a dat sâmbătă o lovitură majoră grupării ‘Ndrangheta, cea mai puternică grupare mafiotă din Italia, prin condamnarea a 70 de membri ai acesteia şi a altor persoane care au legături cu aceasta, informează Hotnews.

Ancheta a durat mai mulţi ani şi a culminat cu raiduri în decembrie 2019. Cele 91 de persoane care au fost inculpate au optat pentru un proces rapid cu uşile închise, ceea ce le permitea reducerea pedepsei cu o treime în cazul în care erau condamnate. Aproximativ o treime din grup a fost condamnat la zece ani sau mai mult, iar 21 de persoane au fost achitate

Lovitură pentru ‘Ndrangheta: 70 de mafioți au fost condamnați la închisoare. Acuzați de tentativă de omor, spălare de bani, trafic de droguri, şantaj şi posesie ilegală de arme

‘Ndrangheta, cu baza în Calabria, cea mai săracă regiune din Italia, controlează cea mai mare parte a cocainei care ajunge în Europa.

Inculpaţii condamnaţi sâmbătă au fost acuzaţi de legături cu mafia, tentativă de omor, spălare de bani, trafic de droguri, şantaj şi posesie ilegală de arme, printre alte infracţiuni.

FOTO: Hepta

citește și...