Elena Udrea, reacție halucinantă după condamnare. ‘O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu’

03.03.2021, 09:27
Elena Udrea, reacție halucinantă după condamnare. 'O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu'
Elena Udrea, reacție halucinantă după condamnare. 'O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu'

Elena Udrea a avut o reacție halucinantă după ce a aflat că a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Fostul ministru al Turismului a fost condamnată în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009.

Tot în același dosar a primit o sentință de cinci ani de închisoare și fiica cea mare a lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu. Decizia nu este definitivă.

Elena Udrea, furioasă pe judecătoarea care a condamnat-o

După aflarea sentinței, Elena Udrea a răbufnit la adresa judecătoarei care a condamnat-o.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Din acest punct de vedere sunt liniștită. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

În 2009 când procurorii spun că am instigat niște colegi de partid să meargă să caute finanțare, nu exista fapta de luare de mită pentru altul. Această faptă a devenit incriminată în 2014. Deși procuroarea recunoaște totuși mă condamnă pentru că spune ea eram parte a unor tratate care incriminau fapta mea. O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu”, a declarat ea la Antena3.

Ce acuzații i se aduc

Fostul ministru este acuzat de procurori că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, s-a ocupat de colectarea unor sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, bani folosiți, ulterior, pentru campania lui Băsescu.

”Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege”, a mai spus Elena Udrea.

citește și...