Loredana Groza, hărțuită de profesori în școală. ”Hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”

18.09.2020, 14:25
Loredana Groza, hărțuită de profesori în școală. ”Hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”
Loredana Groza, hărțuită de profesori în școală. ”Hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”

Loredana Groza, în vârstă de 50 de ani, și-a amintit de momentele dificile prin care a trecut în copilărie. Artista a fost batjocorită atât de colegi, cât și de profesori.

Cântăreața Loredana Groza a fost invitată la emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, unde a vorbit despre experiențele traumatizante prin care a trecut în copilărie.

„Trauma care se creează este o traumă pe care o porți cu tine o viață întregă, copilul pătrează acest complex de inferioritate, o spun din propria experiență. Am trăit și eu momente de genul ăsta, fratele meu poartă ochelari și când a venit la școală cu lentile groase, toată lumea îl poreclise „chio chio”, și pe mine sora lui „chio chio”. Sună amuzant acum, dar pentru mine era dureros, nu suportam ca fratele meu să fie umilit și în gura mare să i se spune așa doar pentru că avea ochelari. Pe vremea aceea ochelarii însemnau că ai un handicap fizic, copii îl strigau și „aragaz cu patru ochi”. Acum toată lumea se controlează, atunci era mai dificil”, a declarat vedeta la Antena 3.

”O altă perioadă în care eram tratată incorect, și chiar de profesori, a fost după ce am început să cânt, să apar la televizor. Aveam un profesor de tehnologie care îmi spunea: „Hai Steluța, la tablă, hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”. Voia să mă pună jos. Nu m-a descurajat, eram deja în perioada în care luasem contact cu succesul, asta își dă o anumită putere, încredere. Mă lăsam și nu comentan, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului”,, a adăugat artista.

Loredana Groza: ”Lumea s-a schimbat și toleranța noastră a devenit intoleranță”

Loredana Groza este de părere că lumea s-a schimbat, însă nu în bine în ceea ce privește toleranța față de cei din jur.

„Cu toții la un moment dat în copilăria noastră am avut momente de genul ăsta. Chiar dacă acum ele sunt mai violente și mai mediatizate, din cauza internetului, cu siguranță lumea s-a schimbat și toleranța noastră a devenit intoleranță. Nu mai tolerăm oamenii care nu sunt ca noi, nu îi acceptăm pe cei care sunt vulnerabili. Pentru mulți vulnerabilitatea este o slăbiciune, eu cred că a fi vulnerabil e un semn de putere, că poți să te lași deschis, să nu te prefaci că ești altfel și asta este un fel de maturitate pentru mulți copii, ei sunt mult mai puternici ca atacatorii.

Pentru mine este o durere imensă, să știu că sunt atâția copii care suferă, care nu pot să vorbească de teamă și în continuare scietate, părinții, profesorii, nu fac nimic pentru asta. Într-o școală cred că se trece cu vederea, ca și cum ar fi ceva normal dar cred că ține de fiecare dintre noi și de cei apropiați să existe niște reguli mult mai dure legate de aceste umilințe la care sunt supuși copii”, a mai declarat binecunoscuta cântăreață.

citește și...