Linda Evangelista, desfigurată de operațiile estetice: „Am ajuns să nu mănânc deloc. Am crezut că îmi pierd mințile”. Prima imagine cu modelul

18.02.2022, 19:13

După cinci ani de izolare, supermodelul  anilor 1990 Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, a vorbit cu revista „People” despre un tratament de liposculptură care a mers prost „Nu mai pot trăi așa, ascunzându-mă și rușinându-mă”. Una dintre prietenele modelului,  precum Cindy Crawford au încurajat-o să-și spună povestea pentru că „puterea și adevărata ei esență” rămân pentru totdeauna de recunoscut.

 

La sfârșitul lunii septembrie 2021, Linda Evangelista a publicat o scrisoare lungă pe profilul ei de Instagram în care a explicat că a decis să trăiască departe de lumina reflectoarelor publice după ce a suferit o problemă gravă cu o procedură cosmetică care o lăsase „desfigurată brutal” și , potrivit ei, incapabilă să-și mai exercite profesia. I-au trebuit cinci ani să se hotărască să-și spună povestea, care s-a răspândit rapid în întreaga lume, dar de atunci supermodelul nu se mai deschisese. Până acum, după cinci luni, când s-a hotărât în sfârșit să explice chinul pe care îl suferă și cum nici măcar nu este în stare să se privească în oglindă.

 

Evangelista nu a vorbit doar despre ceea ce s-a întâmplat, dar și-a dezvăluit și apariția actuală într-un interviu și o ședință foto exclusivă cu revista People.

Modelul suferă de afecțiune numită hiperplazie adipoasă paradoxală

Într-un articol intitulat „Coșmarul procedurii cosmetice”, Evangelista a explicat problemele cu care s-a confruntat după ce a fost supusă unui tratament de liposculptură în șapte ședințe – numit CoolSculpting prin numele său comercial – care utilizează un proces numit criolipoliză pentru a îngheța grăsimea și a o elimina. Ea a fost supusă mai multor ședințe între august 2015 și februarie 2016 și i-a cauzat o afecțiune numită hiperplazie adipoasă paradoxală sau HAP.   Acesta este un efect secundar grav, despre care producătorul estimează că apare doar într-unul din 4.000 de tratamente, deși conform unui studiu raportat de Societatea Americană de Chirurgii Plastici poate apărea în 0,72% din cazuri, adică într-unul din fiecare. 138 de tratamente de criolipoliză.

La câteva luni după tratamentul pe care l-a efectuat în mai multe şedinţe între 2015 şi 2016, ea a început să observe apariţia de protuberanţe, care se întăreau şi deveneau insensibile, în acele părţi ale corpului supuse procedurii de criolipoliză, precum bărbia, pulpele şi zona pieptului.

„Am încercat să remediez singură, crezând că fac ceva greșit. Am ajuns să nu mănânc deloc. Am crezut că îmi pierd mințile”, a mărturisit Evangelista. În cele din urmă, în 2016, a mers la medic. „Mi-am dat halatul jos. Am urlat și am spus: nu am mâncat, mor de foame. Ce greșesc?”, a povestit ea.

„Nu mai pot trăi așa, ascunzându-mă și rușinându-mă”

Modelul a fost diagnosticat cu hiperplazie adipoasă paradoxală: „L-am întrebat: ce naiba e asta? Și mi-a spus că nu trebuie să țin dietă și că niciun exercițiu nu o va remedia vreodată”.

Fostul model a spus că după acele ședințe a fost „deformată permanent” și „desfigurată brutal” și din acest motiv a dat în judecată Zeltiq, compania-mamă care a dezvoltat tratamentul, pentru despăgubiri de 50 de milioane de dolari (în jur de 44 de milioane de euro).

 

„Nu mai pot trăi așa, ascunzându-mă și rușinându-mă”, a declarat ea acum pentru People. Linda Evangelista și-a găsit puterea și a apărut public, a pozat chiar pe coperta revistei. Schimbarea ei e vizibilă, are mai multe kilograme de când atunci când urca pe podium.

 

citește și...