Li’, bărbatul care a venit să ridice premiul de 30 de milioane de euro deghizat și l-a ascuns de familia sa

21.12.2022, 14:01

Acest chinez a fost implicat într-una dintre cele mai ciudate povești din toate timpurile când a câștigat un premiu de 30 de milioane de euro și l-a ascuns de familia sa dintr-un motiv surprinzător. “Am vrut să nu fiu recunoscut pentru ca soția și fiul meu să nu se lenevească”

Lumea este plină de oameni ciudați, cu povești uimitoare. Povestea de astăzi îndeplinește în mod clar ambele cerințe, atât în ceea ce privește protagonistul său, cât și motivele pentru care povestea sa a fost spusă. Li este bărbatul în cauză, iar motivul este un bilet de loterie câștigător.

Povestea a avut loc în China, iar acest bărbat, după ce a cumpărat un bilet de loterie, ca de obicei, în locul său obișnuit de încredere, a primit un premiu de 30 de milioane. Până aici, nu prea sunt multe de evidențiat dincolo de rolul pe care norocul l-a jucat în favoarea lui Li, schimbându-l complet… sau cel puțin așa ar părea în ochii oricui, dar nu a fost așa, transmite as.com.

Motivul, nemaiauzit

Li a mers să ridice premiul deghizat, ceea ce în sine este deja un mod special de a fi protagonistul unuia dintre cele mai importante momente din viața sa. Dar ceea ce este cu adevărat important în acest complot este motivul atitudinii sale atunci când a venit vorba de ridicarea cecului cu suma menționată mai sus.

Disciplina și filozofia de muncă din anumite țări asiatice, precum Japonia sau China, sunt bine cunoscute, dar acest om a mers mult mai departe. Potrivit lui Bloomerang, citat de New York Post, singurul motiv pentru care a mers la administrație deghizat în galben a fost nici mai mult nici mai puțin decât acela de a ascunde de familia sa (soția și fiul) faptul că a fost fericitul beneficiar al unui cec de nu mai puțin de 30 de milioane de dolari.

 

“Am vrut să nu fiu recunoscut pentru ca soția și fiul meu să nu se lenevească”

Evenimentele au avut loc la 24 octombrie, când a mers la Nanning, Guangxi (China), pentru a primi cecul. Potrivit South China Morning Post, această practică este destul de frecventă în gigantul asiatic.

Un hobby

Potrivit unor surse, Li ar fi susținut că nu a spus familiei sale că ei au fost cei norocoși să se bucure de 219 milioane de yuani (29,9 milioane de dolari). “Nu am făcut-o de teamă că vor fi prea mulțumiți și nu vor munci din greu în viitor”, a mărturisit el după ce a câștigat premiul. El a adăugat că și-a petrecut weekendul într-un hotel pentru că s-a panicat de teamă să nu iasă afară și să piardă biletul.

Li, la rândul său, a minimalizat problema și a normalizat-o ca și cum ar fi fost un act foarte comun. “Pentru mine, cumpărarea de bilete la loto este un hobby, iar familia mea nu se supără. În plus, nu cheltuiesc foarte mulți bani pentru asta, iar loteria îmi dă o rază de speranță”, a conchis noul milionar chinez. Cu siguranță, pentru noi poate părea o nebunie, dar pentru el pare că nu-i va schimba viața.

 

citește și...