Frane Selak, “cel mai norocos om din lume”: de șapte ori s-a ferit de moarte și a câștigat la loto suma de 800.000 de euro

07.12.2022, 16:30

Frane Selak a fost un profesor de muzică din Croația a cărui soartă extraordinară i-a adus porecla de “cel mai ghinionist om de pe Pământ”.  Vă spunem povestea lui Frane Selak, “cel mai norocos om din lume”. A fost aproape să moară de șapte ori și a câștigat la loto suma de 800.000 de euro, la doar două zile după ce a împlinit 74 de ani. 

Cum definiți norocul? Să supraviețuiești unui accident, să câștigi la loto? Unii ar spune că înseamnă să fii la locul potrivit la momentul potrivit sau, poate, la locul nepotrivit la momentul nepotrivit și să ieși oricum nevătămat. Există un om care a trecut prin toate acestea – și încă ceva.

Mulți oameni se nasc cu norocul de partea lor, sau cel puțin sunt vizitați de acesta o mare parte din viață. În alte cazuri, se pare că persoana este blestemată de ghinion, transmite total-croatia-news.com.

“Cel mai norocos om din lume”

Cazul lui Fran Selak este cel puțin demn de studiat, el evitând moartea de șapte ori, doar pentru a câștiga la loterie la vârsta de 74 de ani.

Frane (Frano) Selak a fost un profesor de muzică din Croația, a cărui poveste incredibilă de viață i-a adus porecla de cel mai norocos ghinionist om care a trăit vreodată… sau poate invers. Soarta sa a fost atât de extraordinară, încât faptul că s-a căsătorit de șase ori pare o notă de subsol în comparație cu tot ceea ce a avut de înfruntat în viață.

Selak era cunoscut ca fiind omul care a privit moartea în ochi și a trăit pentru a povesti… din nou și din nou, de șapte ori în total.

Cine a fost Frane Selak, “cel mai norocos om din lume”

Frane Selak este un croat care este considerat unul dintre cei mai norocoși oameni din lume. S-a născut în 1929. În luna ianuarie a aceluiași an, vagonul de tren în care se afla a deraiat și a căzut într-un râu, ucigând toți cei 17 pasageri aflați înăuntru, cu excepția lui Frane. În anul următor, în 1963, a învins din nou moartea, când ușa avionului în care se afla a zburat și, odată cu ea, Frane însuși, dar Frane a căzut într-o căpiță de fân din apropierea unei ferme. Nu aceasta a fost soarta celor 19 pasageri care au murit la câțiva kilometri distanță. Trei ani mai târziu, în 1966, autobuzul în care se afla a ieșit de pe șosea și a căzut de pe podul pe care îl traversa, omorând patru pasageri, cu excepția lui Selak, care a înotat pentru a se salva.

Timp de patru ani nu a avut probleme, până în 1970, când moartea i-a bătut din nou la ușă. Frane se deplasa cu mașina sa când aceasta a luat foc brusc. Croatul a avut la dispoziție abia treizeci de secunde să iasă din mașină înainte ca aceasta să explodeze. Trei ani mai târziu, mașina pe care a cumpărat-o pentru a o înlocui pe cealaltă a moștenit mirosul de moarte. În 1973, motorul mașinii sale a fost pătat cu ulei fierbinte de la o pompă de apă caldă defectă, arzându-i părul lui Selak, dar nu și capul.

În 1995, a fost lovit de un autobuz în timp ce traversa o stradă din Zagreb, Croația, dar a suferit doar răni minore. Un an mai târziu, în 1996, a scăpat la limită de o coliziune multiplă cu un camion ONU, sărind din vehicul într-o râpă, dar a fost salvat de un copac aflat la poalele râpei.

Câștigător la loto

Povestea lui Frane Salek este demnă de un film de la Hollywood, dar tot ce lipsea era cireașa de pe tort a unei existențe minunate. În 2003, la doar două zile după ce a împlinit 74 de ani, Frane Salek a câștigat la loto suma uriașă de 800.000 de euro. După o viață plină de experiențe la limita morții, norocul i-a zâmbit într-un mod bun.

citește și...