Lewis Hamilton câștigă de 50 de ori mai mult decât cel mai prost plătit pilot de Formula 1. Ce salariu are campionul mondial

06.07.2022, 13:11

Noi date au scos la iveală cât este plătit fiecare dintre actualii piloți de Formula 1, iar campionul mondial Lewis Hamilton a ieșit pe primul loc în fața rivalilor săi. Acesta câștigă de 53 de ori mai mult decât suma plătită pilotului cu cel mai mic salariu, Yuki Tsunoda de la Alpha Tauri. Ce salariu are campionul mondial Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton câștigă de peste 50 de ori mai mult decât cel mai prost plătit pilot de Formula 1, potrivit noilor date privind salariile din acest sport.

Datele compilate de Top10 Casinos arată că acesta câștigă de 53 de ori mai mult decât suma plătită pilotului cu cel mai mic salariu, Yuki Tsunoda de la Alpha Tauri. Mercedes îl plătește pe Hamilton cu suma impresionantă de 32.847.060 de lire sterline pe an, față de 615.882 de lire sterline cât câștigă pilotul japonez pe sezon, potrivit dailystar.co.uk.

Ce salariu are campionul mondial Lewis Hamilton

Dimensiunea câștigurilor uriașe ale lui Hamilton este demonstrată și de datele care arată că salariul său echivalează cu 1.493.048 de lire sterline pe cursă, 28.712 lire sterline pe tur și 7.845 de lire sterline pe kilometru parcurs de britanicul de 37 de ani.

Hamilton a obținut două podiumuri consecutive la Marele Premiu al Marii Britanii, duminică, terminând cursa de acasă pe locul trei, în spatele lui Carlos Sainz și Sergio Perez, la Silverstone.

Locul șase în campionatul piloților

Acest rezultat a fost al treilea podium al său și îi permite să rămână pe locul șase în campionatul piloților, între colegii britanici George Russell și Lando Norris. Hamilton a avut, de asemenea, cel mai rapid tur de circuit al cursei de duminică.

Coechipierul său de la Mercedes, Russell, se află însă și mai jos în clasamentul salarial, unde se află la egalitate pe locul 13 în clasamentul general cu pilotul Alpine Pierre Gasly. Cei doi câștigă amândoi un salariu anual în valoare de 4.105.883 lire sterline.

În ceea ce privește restul primilor trei clasați, campionul în exercițiu al Formulei 1, Max Verstappen, este al doilea cel mai mare câștigător, după Hamilton. Se spune că pilotul de la Red Bull este plătit cu 20.539.413 lire sterline pe an.

Fernando Alonso și Lando Norris completează topul primilor trei, se pare că cei doi câștigă 16.423.530 de lire sterline conducând pentru Alpine și, respectiv, McLaren.

Hamilton și Mercedes vor încerca să profite de clasările consecutive pe locul trei în weekendul următor, când sezonul de Formula 1 se va desfășura pe Red Bull Ring pentru Marele Premiu al Austriei. Este o cursă pe care Hamilton a câștigat-o doar o singură dată, în 2016.

Cu toate acestea, o clasare pe primele două locuri în acest weekend l-ar putea duce pe Russell pe locul patru în Campionatul piloților și ar putea reduce diferența față de duo-ul Ferrari format din Sainz și Charles Leclerc.

citește și...