Leonardo DiCaprio a postat o imagine din România. „Au pierdut totul”

18.03.2022, 22:14

Leonardo DiCaprio a făcut joi o postare rară pe Instagram în care a militat pentru victimele războiului din Ucraina, potrivit DailyMail. Actorul Titanic, în vârstă de 47 de ani, a postat fotografii de la diferite organizații umanitare care îi ajută pe cei afectați de invazia militară a Rusiei, care a început pe 24 februarie 2022. Vedeta  a postat pe rețelele de socializare câteva imagini emoționante cu refugiații ucraineni din România.

„Victimele războiului din Ucraina au pierdut totul, de la cei dragi până la materiale de bază pentru supraviețuire. Organizații umanitare precum @SavetheChildren, @careorg @IRC și @refugees sunt la fața locului, dedicându-și personalul și resursele pentru a sprijini familiile și oamenii nevinovați”, a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram.

Fanii câștigătorului Oscar au fost încântați: „Vă mulțumim că ați folosit platforma pentru a ajuta poporul Ucrainei”.

Bunica maternă a lui DiCaprio s-a născut în orașul ucrainean Odesa

La începutul acestei săptămâni, știrile false au arătat că actorul a donat 10 milioane de dolari Ucrainei au ajuns în presă, dar au fost infirmate de CNN.

Povestea spune că defunta bunica maternă a lui DiCaprio s-a născut în orașul ucrainean Odesa, dar o sursă apropiată actorului a clarificat zvonul și a spus că „nu are membri de familie în Odesa sau în altă parte din Ucraina”.

DiCaprio s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin

Sursa a mai spus că DiCaprio a făcut donații umanitare către CARE, Comitetul Internațional pentru Salvare, Salvați Copiii și Agenția ONU pentru Refugiați.

DiCaprio este renumit pentru eforturile sale umanitare și de mediu, iar în 1998 a fondat Fundația Leonardo DiCaprio, care sprijină peste 35 de proiecte de conservare din întreaga lume pentru a proteja ecosistemele și speciile fragile.

DiCaprio s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, care era prim-ministru la acea vreme, pe 23 noiembrie 2010, la Sankt Petersburg, Rusia.

Cei doi au fost văzuți vorbind la o recepție organizată în cadrul Forumului Internațional pentru Conservarea Tigrului, care a avut loc ca răspuns la preocupările legate de posibila dispariție a tigrului ca specie.

La acea vreme, BBC a raportat că Putin l-a numit pe DiCaprio „muzhik” – sau „om adevărat” – pentru eforturile sale de a participa la eveniment după două întârzieri majore ale avionului.

citește și...