La închisoarea de maximă securitate a lui Putin, deținuții sunt violați cu țevi metalice. Alexei Navalnîi se teme că va fi trimis la închisoarea liderului rus

11.05.2022, 19:34

Înfricoșătoarea închisore de maximă securitate Melekhovo din Rusia este cunoscută pentru barbaritatea sa, mulți prizonieri depunând mărturie că au fost torturați, abuzați și violați în timp ce erau închiși acolo. „Mi-au spus că mă vor viola și îmi vor lega picioarele și mâinile  la spate”. 

Închisoarea de maximă securitate Melekhovo, cunoscută sub numele de colonia corecțională nr. 6, este renumită în Rusia pentru tratamentul dur aplicat deținuților săi.

Situată în orașul Melekhovo, regiunea Vladimir, chiar în afara Sankt-Petersburgului, închisoarii i se aduce acuzații de violență sexuală, bătăi și chiar crimă, mulți deținuți detaliind experiențele lor acolo.

Alexei Navalnîi se teme

Politicianul rus de opoziție, Aleksei Navalny, deținut în închisoare, spune că va fi transferat într-o închisoare renumită, unde se spune că deținuții au fost torturați, odată ce ultima sa pedeapsă privativă de libertate va intra în vigoare. O instanță a pronunțat o nouă pedeapsă împotriva lui Navalny — nouă ani de închisoare — pe 22 martie, după ce l-a găsit vinovat de acuzații de delapidare.

El a transmis: „Prizonierii din colonia de maximă securitate Melekhovo scriu că îmi pregăteste acolo locul. Dacă căutați pe Google termenul Melekhovo, veți vedea povesti despre cum le-au fost smulse unghiile detinutilor”.

Gardienii folosesc violul ca mijloc de a extrage informații de la deținuți

De asemenea, se presupune că gardienii folosesc violul ca mijloc de a extrage informații de la deținuți.

Un deținut susține că, atunci când a ajuns la închisoare, a fost legat și violat cu bastonul de către gardieni. Un alt fost deținut a declarat pentru presa independentă Mediazona că a văzut oameni violați cu țevi.

Un alt fost deținut a declarat pentru presa independentă Mediazona că a văzut oameni violați cu fluiere. El a susținut că, dacă nu se conformează, i-au spus „mă vor viola și îmi vor lega picioarele și mâinile  la spate”.

„M-am întins și mi-au plesnit călcâiele și fundul.

 

 

citește și...