Kremlin își bate joc de Marea Britanie. ”A găsit bani pentru o sărbătoare fastuoasă”

03.06.2022, 17:37

Televiziunea de stat rusă își bate joc de celebrarea „opulentă” din Marea Britanie a Jubileului Reginei, spunând că maschează o țară aflată în declin cu standardele de trai în scădere din cauza sancțiunilor sale împotriva lui Putin. ”Marea Britanie a găsit banii pentru o sărbătoare fastuoasă a aniversării de platină a Reginei”. 

Televiziunea de stat rusă a batjocorit celebrarea „genuoasă” din Marea Britanie a aniversării de platină a Reginei, susținând că evenimentul este o distragere a atenției de la sărbătorile de la Downing Street și o scădere generală a nivelului de trai din cauza sancțiunilor împotriva lui Vladimir Putin.

„Marea Britanie, pregătindu-se pentru întreruperi de curent ca urmare a sancțiunilor sale împotriva Rusiei, a găsit banii pentru o sărbătoare fastuoasă a aniversării de platină a Reginei”, a transmis știrile de seară de la postul Rossiya-1 controlat de Kremlin într-un raport, potrivit dailystar.co.uk.

Kremlin aruncă vina pe Regină pentru „colapsul” Imperiului Britanic

Într-un reportaj de știri publicat pe postul Rossiya-1 controlat de Kremlin, a spus că Regina a văzut „prăbușirea” Imperiului Britanic și se confruntă cu destrămarea după victoria lui Sinn Fein în alegerile din Irlanda de Nord.

„Marea Britanie, care, ca urmare a sancțiunilor sale împotriva Rusiei, se pregătește pentru întreruperi de curent, a găsit banii pentru o sărbătoare opulentă a jubileului de platină al Reginei”, a spus postul într-un reportaj de seară de la Londra.

”Boris Johnson încearcă să reînvie influența britanică pe continentul european”

Raportul dur spunea că Regina Elisabeta a II-a a văzut prăbușirea finală a Imperiului Britanic, fostele colonii din Caraibe dorind acum să renunțe la regina din funcția de șef al statului. Acesta a adăugat că țările sunt în mod semnificativ anti-britanice.

Canalul a indicat, de asemenea, victoria electorală a lui Sinn Fein ca fiind o „amenințare și mai mare la adresa tărâmului”, sugerând că a deschis calea pentru o Irlanda unită.

„Funcțiile imperiale ale lumii anglo-saxone au trecut cu mult timp în urmă în Statele Unite, chiar dacă Boris Johnson încearcă să reînvie influența britanică pe continentul european, intervenind activ în evenimentele din Ucraina”, se arată în raport.

„[Scopul este de a] abate atenția de la problemele interne, cum ar fi petrecerile din Downing Street în timpul lockdownului  și o scădere generală a nivelului de trai.”

Anul acesta, Majestatea Sa Regina a devenit primul monarh britanic care sărbătorește un Jubileu de platină, marcând 70 de ani de serviciu pentru poporul Regatului Unit, Regatului și Commonwealth-ului.

Națiunea sa reunit pentru a marca evenimentul cu sărbători în toată țara într-un weekend prelungit de sărbătoare bancară.

citește și...