Klaus Iohannis spune că se va vaccina public. ”Dacă se crede că asta ar ajuta”

26.11.2020, 09:38
Klaus Iohannis spune că se va vaccina public. ”Dacă se crede că asta ar ajuta”
Klaus Iohannis spune că se va vaccina public. ”Dacă se crede că asta ar ajuta”

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că se va vaccina public împotriva COVID-19 ”dacă se crede că asta ar putea ajuta”.

Liderul de la Cotroceni a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă se va vaccina public împotriva coronaviruslui pentru a dat un exemplu celor care sunt sceptici în privința vaccinării. „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus președintele României, potrivit Digi24.

Klaus Iohannis a vorbit și despre repartizarea vaccinului în țările din Uniunea Europeană. „Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura, în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”, a adăugat acesta.

440.344 de cazuri de COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate alte 9.739 de cazuri de COVID-19. Bilanțul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 440.344. În ultima zi s-au înregistrat alte 168 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 1.205 pacienți – un nou record, potrivit Hotnews. Până astăzi, au decedat 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.402. Dintre acestea, 1.205 sunt internate la ATI.Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.

Pe teritoriul României, 43.867 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.701 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.De le debutul pandemiei, 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...