Vaccinul anti-COVID ar putea fi distribuit începând cu luna decembrie

20.11.2020, 09:01
Vaccinul anti-COVID ar putea fi distribuit începând cu luna decembrie
Vaccinul anti-COVID ar putea fi distribuit începând cu luna decembrie/ FOTO: shutterstock

Directorul BioNTech, Ugur Sahin, a precizat recent că vaccinul anti-COVID, în colaborare cu Pfizer, ar putea fi distribuit până la finalul anului în America și Europa, adică puțin mai devreme decât estimările inițiale.

Ugur Sahin a mai declarat că urmează să fie depusă cererea pentru autorizare în SUA, iar săptămâna viitoare, în Europa.

Zilele trecute, BioNTech a anunțat că vaccinul dezvoltat împotriva coronavirusului a fost un succes real în fazele de testare.

Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în luna decembrie în Europa

‘Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns’, a declarat Ugur Sahin.

Mai mult de atât, Sahin a anunțat că lucrează la o formulă îmbunătăţită pentru vaccinul său, care să permită transportarea acestuia la temperatura camerei.

Momentan, condițiile de păstrare și transport al vaccinului sunt dificil de îndeplinit. Produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA.

Cabinetele medicale, farmaciile şi laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute.

Numărul de infectări se va reduce în vara lui 2021

Ugur Sahin a fondat alături de soția sa, Oezlem Tuereci, compania BioNTech, și a mărturisit că este mulțumit de faptul că vaccinul va putea opri dezvoltarea simptomelor la cei vaccinați.

‘Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă de acest vaccin – poate nu cu 90%, dar poate măcar cu 50% -, însă chiar și așa ar reduce dramatic răspândirea pandemiei.

Dacă toate lucrurile merg bine, vaccinul va fi începe să fie livrat “la finele acestui an, începutul anului viitor. Scopul este să fie livrate peste 300 de milioane de doze în toată lumea până în luna aprilie, ceea ce va însemna “doar începutul unui impact’, a declarat Ugur Sahin pentru BBC.

citește și...