Klaus Iohannis: ”Avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”

06.10.2021, 13:16
Klaus Iohannis: ”Avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”
Klaus Iohannis: ”Avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații legate de pandemia de coronavirus din țara noastră. Acesta s-a arătat îngrijorat de situația pandemică. Avem aproape 15.000 de cazuri. Din păcate, avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Numărul cazurilor de coronavirus din România crește pe zi ce trece.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că este foarte îngrijorat de situația pandemică.

Klaus Iohannis: ”Sunt foarte îngrijorat”

“Sunt foarte îngrijorat. Recunosc. Am primit datele de astăzi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri. Din păcate, avem peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă”, a spus liderul de la Cotroceni, citat de Agerpres.

Acesta a făcut referire și situația socială și politică din țară. ”Preţurile la electricitate cresc în continuare. Avem nevoie de un guvern. Nu avem nevoie de acuzaţii reciproce, de abordări orgolioase, cinice. Avem nevoie de abordări mature şi trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un guvern”, a completat președintele României.

Rata de infectare a crescut în Capitală

Incidența cumulată a cazurilor COVID-19 în Capitală a urcat miercuri la aproape 11 la mia de locuitori, potrivit ultimelor date transmise de Direcția de Sănătate Publică, informează Hotnews.

Miercuri, la ora 10.00, rata de infectare în Capitală ajunsese la 10,93, față de 10,31 cu o zi în urmă. În București, este în vigoare carantina de noapte, fiind exceptate persoanele vaccinate și cele trecute prin boală.

Nelu Tătaru:  ”Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri”

În urmă cu câteva zile, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, declara că numărul real de cazuri  de coronavirus poate fi de până la 50.000.

„Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. (…) Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a spus Nelu Tătaru, conform sursei mai sus-menționate.

 

citește și...