Ce spune Raed Arafat despre deschiderea mall-urilor și despre noile măsuri de relaxare

28.05.2020, 12:49
Ce spune Raed Arafat despre deschiderea mall-urilor și despre noile măsuri de relaxare
Ce spune Raed Arafat despre deschiderea mall-urilor și despre noile măsuri de relaxare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut declarații despre noile măsuri de relaxare după data de 1 iunie.

Raed Arafat a afirmat că măsurile în cazul activităților în aer liber ar putea fi mai relaxate după data de 1 iunie. De asemenea, acesta a afirmat că mall-urile nu vor fi deschise la această dată, potrivit Antena 3.

“Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii… Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii.

La hotel nu e problemă – și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare”, a declarat Raed Arafat.

”Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că vor urma măsuri suplimentare de relaxare în condițiile în care nu va exista o creștere incontrolabilă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

“Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control.

Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (joi, n.r.) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a mai spus Raed Arafat la Antena 3.

citește și...