Klaus Iohannis: ”Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”

20.05.2020, 09:18
Klaus Iohannis: ”Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”
Klaus Iohannis: ”Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avertizat că starea de urgență ar putea fi reintrodusă.

După data de 15 mai, România a intrat în starea de alertă din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat întreaga lume. Măsurile au fost relaxate de autorități, însă multă lume s-a grăbit să iasă afară, fără să țină cont de reguli.

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că dacă regulile nu vor fi respectate poate fi instituită din nou starea de urgență.

”Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență”

”Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea otatlă a măsurilor. Măsurile luate pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie, în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Pericolul nu a trecut

Liderul de la Cotroceni a afirmat că pericolul provocat de coronavirus nu a trecut și există riscul unui nou val de infectări dacă nu sunt respectate măsurile impuse de autorități.

”Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Dragi români, virusul este încă printre noi. În acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate, me îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea focare și un nou val de îmbolnăviri”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației, cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor”, a adăugat președintele României.

citește și...