Kim Kardashian a fost amendată cu 1.2 milioane de dolari pentru „promovarea ilegală a cripto-securității”

05.10.2022, 19:32

Celebritățile au intrat de ceva vreme în lumea criptomonedelor. Din nefericire pentru Kim Kardashian, încercarea ei de a face niște bani prin intermediul acestei piețe notorii și volatile a sfârșit prin a o costa ceva bani. “Kim Kardashian este încântată că a rezolvat această problemă cu SEC”, au declarat avocații ei într-o declarație.

Luni, CNN a relatat că Kardashian a fost de acord să plătească Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimburi 1,26 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile civile legate de postarea ei despre activul criptografic EthereumMax pe Instagram. SEC a acuzat-o pe vedeta de reality TV devenită mogul de afaceri că nu a dezvăluit faptul că a fost plătită cu 250.000 de dolari pentru a posta despre activul respectiv și a constatat că a încălcat prevederile anti-tuting ale legii federale privind valorile mobiliare.

“Acest caz ne reamintește că, atunci când celebrități sau persoane cu influență susțin oportunități de investiții, inclusiv titluri de valoare din active cripto, nu înseamnă că acele produse de investiții sunt potrivite pentru toți investitorii”, a declarat președintele SEC, Gary Gensler. “Încurajăm investitorii să ia în considerare riscurile și oportunitățile potențiale ale unei investiții în lumina propriilor obiective financiare.”

Kim Kardashian a fost amendată cu 1.2 milioane de dolari

Kardashian a fost de acord cu înțelegerea – o amendă de 1 milion de dolari și pierderea celor 250.000 de dolari pe care i-a primit pentru această postare, plus dobânda – fără să recunoască sau să nege constatările SEC. De asemenea, ea a spus că nu va promova niciun fel de valori mobiliare criptografice timp de trei ani.

“Kim Kardashian este încântată că a rezolvat această problemă cu SEC”, au declarat avocații ei într-o declarație. “Ea a vrut să lase această problemă în urmă pentru a evita o dispută prelungită. Acordul la care a ajuns cu SEC îi permite să facă acest lucru, astfel încât să poată merge mai departe cu numeroasele ei activități comerciale diferite.”

Steven Seagal a fost amendat

Aceasta nu este prima dată când un A-lister a fost lovit de o amendă pentru că a încercat să devină un influencer cripto. Floyd Mayweather Jr., DJ Khaled și Steven Seagal s-au confruntat cu daune monetare pentru infracțiuni similare în ultimii ani. Niciunul dintre ei, însă, nu a trebuit să plătească atât de mult ca Kardashian.

În timp ce 1,26 milioane de dolari pot părea mulți bani, CNN a remarcat că averea netă a vedetei The Kardashians este atât de mare (aproximativ 1,8 miliarde de dolari, de fapt) încât amenda este practic echivalentă cu o persoană obișnuită care plătește mai puțin de 100 de dolari.

citește și...