Kim Kardashian și Sylvester Stallone, acuzați că nu au respectat restricțiile de apă impuse din cauza secetei

23.08.2022, 13:00

Kim Kardashian și vecini celebri, printre care Sylvester Stallone, au primit avertismente pentru că nu au respectat restricțiile de apă impuse în casele lor din California, afectată de secetă, a relatat luni Los Angeles Times. “Oamenii vă ascultă, oamenii se uită la voi, oamenii apreciază ceea ce faceți”, a spus purtătorul de cuvânt al Las Virgenes.

Limitele stricte de apă – impuse în condițiile în care vestul Statelor Unite suportă al 23-lea an consecutiv de secetă, agravată de schimbările climatice cauzate de om – sunt în vigoare în zone întinse din sudul Californiei, inclusiv în cartierele bogate Calabasas și Hidden Hills.

Însă peste 2.000 de locuitori din cele două enclave strălucitoare de la nord de Los Angeles, cunoscute pentru peluzele verzi și piscinele gigantice, continuă să depășească limitele, de multe ori cu sume amețitoare, potrivit latimes.com.

Kim Kardashian, acuzată că nu a respectat restricțiile de apă impuse din cauza secetei

Celebritățile Kim și Kourtney Kardashian s-au numărat printre recidiviștii din luna iunie, a relatat ziarul, citând notificări obținute prin intermediul unei cereri în baza Legii privind înregistrările publice.

O casă din Hidden Hills și un teren adiacent deținut de un trust legat de Kim Kardashian au depășit cantitatea de apă permisă cu un total de 232.000 de galoane (1,05 milioane de litri) pentru luna respectivă, în timp ce proprietatea surorii sale Kourtney din Calabasas, în apropiere, a depășit cu aproximativ 100.000 de galoane.

 Sylvester Stallone a primit și el avertisment

Proprietatea de 18 milioane de dolari a starului “Rocky” Stallone din Hidden Hills, în valoare de 18 milioane de dolari, a depășit limitele pentru luna iunie cu 230.000 de galoane, adică 533%, după ce în luna precedentă a depășit limita cu 195.000 de galoane, a precizat aceasta.

Recidiviștii sunt inițial amendați cu sute de dolari, dar proprietarii de locuințe cu buzunare mari care încă nu sunt descurajați pot avea în cele din urmă rezervele lor reduse fizic la un firicel.

Ce spune avocatul lui Stallone

Un reprezentant al familiei Kardashian nu a răspuns imediat la solicitarea AFP de a face comentarii.

Avocatul lui Stallone a declarat pentru Times că raportul său “ar putea să caracterizeze și să prezinte în mod eronat situația” de la o proprietate, spunând că vedeta a instalat “proactiv” un sistem de irigare prin picurare.

Printre alte persoane menționate în ancheta ziarului se numără comediantul Kevin Hart și fostul star de baschet din NBA Dwyane Wade.

Celebru pentru rândurile sale de palmieri, Los Angeles este cunoscut în mod tradițional și pentru gazonul luxuriant și verde, adesea întreținut cu aspersoare automate.

Locuitorii își înlocuiesc din ce în ce mai mult peluzele u plante originare din această regiune deșertică, iar purtătorul de cuvânt al Las Virgenes, Mike McNutt, a declarat că speră că celebritățile ar putea da un exemplu pozitiv.

“Oamenii vă ascultă, oamenii se uită la voi, oamenii apreciază ceea ce faceți”, a spus el.

“Avem nevoie ca voi să vă ridicați la înălțime, să fiți exemple și să fiți lideri, astfel încât și alți oameni să vă urmeze”.

 

citește și...