Kim Jong-un s-a îmbolnăvit “grav”. Apropiații dictatorului nord-coreean au fost filmați în timp ce au izbucnit în lacrimi

11.08.2022, 17:00

Apropiații lui Kim Jong-un au fost filmați în timp ce au izbucnit în lacrimi când au aflat că dictatorul nord-coreean s-a îmbolnăvit “grav” de febră în timpul pandemiei Covid. “Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, el nu a putut să se culce nici măcar o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic”, a spus sora liderului nord-coreean.

Imaginile bizare îi arată pe generali și pe lucrătorii din domeniul sănătății plângând vizibil în timpul unui discurs în capitala nord-coreeană Pyongyang – primul ținut de Kim după mai multe săptămâni.

Sora lui Kim Jong Un a dezvăluit că liderul nord-coreean a suferit de o “febră mare” în timpul unei recente epidemii de Covid, în timp ce a promis să “eradicheze” autoritățile sud-coreene dacă acestea vor continua să tolereze pliantele de propagandă pe care regimul le consideră responsabile de răspândirea virusului, potrivit The Guardian.

Kim Jong-un s-a îmbolnăvit “grav” de febră

Vorbind alături de sora sa la o reuniune a lucrătorilor din domeniul sănătății și a oamenilor de știință în capitala nord-coreeană Pyongyang, Kim a declarat o “victorie strălucitoare” în lupta țării sale cu Covid-19 și a cerut ca măsurile de prevenire să fie relaxate.

Repetând afirmațiile dubioase potrivit cărora pliantele au provocat recenta epidemie de Covid în nord, Kim Yo Jong a acuzat “marionetele sud-coreene” că au trimis “obiecte murdare” peste graniță în pliante transportate cu baloane, a relatat joi agenția oficială de știri Korean Central News Agency.

“Miracol fără precedent în istoria comunității mondiale a sănătății”

De asemenea, el a afirmat că numărul oficial de decese la nivel național din cauza Covid-19, de doar 74 de morți, este un “miracol fără precedent în istoria comunității mondiale a sănătății”, potrivit presei de stat.

Țara încă nu a administrat oficial niciun vaccin Covid – ceea ce face ca afirmațiile sale să fie cu atât mai puțin probabile.

“El nu a putut să se culce nici măcar o clipă, gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă”

Înainte ca Kim să vorbească, puternica sa soră a ținut un discurs fulminant, punând epidemia de Covid din țara sa pe seama pliantelor de propagandă trimise peste graniță în baloane din Coreea de Sud.

Sugerând pentru prima dată că fratele ei ar fi contractat virusul, ea a spus că acesta s-a numărat printre zecile de milioane de nord-coreeni care s-au îmbolnăvit.

“Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, el nu a putut să se culce nici măcar o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic”, a spus ea.

Referirea ei la boala fratelui ei nu a fost explicată mai mult.

Membrii publicului numeros, printre care generali nord-coreeni și lucrători din domeniul sănătății, au putut fi văzuți plângând la auzul veștii despre boala liderului lor.

Prima apariție a tiranului, în ultimele două săptămâni

Este pentru prima dată când tiranul în vârstă de 38 de ani a fost văzut în public de aproape două săptămâni, după ce megayachtul de lux al lui Kim a fost văzut săptămâna aceasta în apropierea conacului său secret.

Această perioadă de 12 zile a venit după ce dictatorul a petrecut alte 19 zile în afara reflectoarelor luna trecută.

Starea de sănătate a lui Kim a fost subiectul unor speculații ani de zile, după ce greutatea sa a crescut la peste 300 de kilograme.

S-a demonstrat că obezitatea este un factor de risc major în cazul Covidiei lungi – precum și o serie de alte afecțiuni de sănătate legate de acest virus.

La începutul acestui an, un medic de top a declarat pentru The Sun Online că este posibil ca liderul nord-coreean să fi suferit o operație de micșorare a stomacului pentru a-l ajuta să piardă 40 de kilograme.

 

 

 

citește și...