Cel mai bun prieten al lui Kim Jong-un rupe tăcerea: ‘Dacă o vedem pe sora lui la TV, conducând practic țara, ceva nu e în ordine!’

29.05.2020, 18:34
Cel mai bun prieten al lui Kim Jong-un rupe tăcerea: 'Dacă o vedem pe sora lui la TV, conducând practic țara, ceva nu e în ordine!'
Cel mai bun prieten al lui Kim Jong-un rupe tăcerea: 'Dacă o vedem pe sora lui la TV, conducând practic țara, ceva nu e în ordine!' foto: profimedia

În urmă cu o lună, presa chineză și cea japoneză specula că Kim Jong-un ar fi mort, sau în stare vegetativă, după o operație nereușită la inimă.

Kim Jong-un nu mai fusese văzut de pe 12 aprilie, însă Coreea de Sud a asigurat că liderul de la Phenian este în viață.

La începutul lui mai, Kim Jong-un a avut prima apariție publică după 20 de zile de dispariție. Agenția de stat KCNA a relatat că liderul de la Phenian a tăiat panglica unei fabrici de îngrășăminte.

Kim Jong-un a fost dat ‘dispărut’ în urmă cu o lună

Cu toate acestea, în ultima perioadă, sora lui, Kim Yo Jong, a fost văzută mai des în public. Dennis Rodman, prieten bun cu Kim Jong-un, a mărturisit că dispariția din ultima perioadă a dictatorului este una suspectă.

Fostul baschetbalist Dennis Rodman este de părere că aparițiile televizate ale surorii liderului nord-coreean, arată faptul că lucrurile nu stau deloc bine la Phenian.

‘Tot ce pot să-ți spun e că dacă o vedem pe sora lui la TV, conducând practic țara, înseamnă că ceva nu e în ordine’, i-a transmis Rodman moderatorului. ‘Amintiți-vă când a plecat în Coreea de Sud înainte să o facă el, nu uitați de asta’, a mărturisit fostul sportiv, în emisiunea ‘Good Morning Britain’.

Sora lui Kim Jong-un, din ce în ce mai des în public

Kim Yo Jong, în vârstă de 32 de ani, a preluat tot mai multe sarcini la Phenian, însă aceasta este cunoscută pentru ‘abuzuri severe asupra drepturilor omului’.

Dennis Rodman și Kim Jong-un se cunosc din 2013, după ce fostul baschetbalist a fost intermediar între Statele Unite și Coreea de Nord.

‘Am luat cina şi tot ce-mi mai amintesc e că eram morţi de beţi. El a început să cânte la karaoke, iar eu n-aveam nici cea mai mică idee ce spune. Toată lumea aplauda.

Apoi a apărut o trupă de 18 fete şi acestea ne-au cântat o meldie. Una singură! Era coloana sonoră din Dallas’, a mai spus Rodman despre întâlnirile cu dictatorul de la Phenian.

Sursa: clutchpoints.com

citește și...