Kanye West își pierde statutul de miliardar după ce Adidas a reziliat un contract pe mai mulți ani. “Pot să spun lucruri antisemite”

26.10.2022, 15:15

Rapperul Kanye West nu mai este miliardar, după ce contractul cu Adidas pentru brandul său Yeezy a fost reziliat după ce rapperul a făcut remarci antisemite pe Twitter și Instagram. “Pot să spun lucruri antisemite, iar Adidas nu mă poate abandona. Ce se întâmplă acum?”

Rapperul Kanye West, care și-a schimbat numele legal în Ye în 2018, se pare că nu mai este miliardar după ce brandul de îmbrăcăminte Adidas a rupt legăturile cu rapperul din cauza unor comentarii recente făcute de Kanye.

Valoarea netă a rapperului ar fi de 2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline), potrivit BBC.

Rapperul a făcut declarații antisemite pe rețelele de socializare

Averea sa este o combinație între averea sa, brandul său de îmbrăcăminte Yeezy (care este un contract pe mai mulți ani cu Adidas), muzica sa, precum și o participație de cinci procente în brandul de îmbrăcăminte al fostei sale soții Kim Kardashian, SKIMS.

De atunci, Adidas a tăiat legăturile cu bărbatul de 45 de ani, după ce acesta a făcut declarații antisemite pe rețelele de socializare.

Kanye West nu și-a cerut scuze

Într-o declarație din 25 octombrie, gigantul vestimentar a spus că va opri producția liniei Yeezy.

Aceștia au spus: “Comentariile și acțiunile recente ale lui Ye au fost inacceptabile, pline de hate și periculoase, iar acestea încalcă valorile companiei de diversitate și incluziune, respect reciproc și corectitudine. După o analiză amănunțită, compania a luat decizia de a pune capăt imediat parteneriatului cu Ye, de a înceta producția de produse marca Yeezy și de a opri toate plățile către Ye și companiile sale. Adidas va înceta afacerea Adidas Yeezy cu efect imediat.”

Ye nu și-a cerut scuze pentru niciunul dintre comentariile sale, a precizat el: “Mă simt fericit că am depășit linia acestei idei, astfel încât să putem vorbi deschis despre lucruri precum faptul că am fost sancționat.”

În urma tweet-urilor sale, care au fost extrem de ofensatoare pentru comunitatea evreiască, a fost dat exclus atât de pe Twitter, cât și de pe Instagram.

De asemenea, oamenii împărtășiseră un clip din emisiunea americană Drink Champs, unde a fost intervievat pe 16 octombrie.

În videoclip, el afirmă: “Pot să spun lucruri antisemite, iar Adidas nu mă poate abandona. Ce se întâmplă acum? Acum ce?”

Aceasta nu este prima dată în ultimele luni când Kanye a fost criticat pentru acțiunile sale.

La Săptămâna Modei de la Paris, la începutul acestei luni, el a purtat un “White Lives Matter” la debutul Săptămânii Modei.

Vânzările și stream-urile muzicii sale au avut de suferit din cauza tuturor scandalurilor din jurul starului rap.

Stream-urile albumelor sale au scăzut cu 23%, în timp ce difuzarea la radio a melodiilor sale a scăzut cu 13%.

citește și...