Jucătorii de la Cupa Mondială care ar putea semna cu echipe din Premier League în ianuarie

17.12.2022, 14:01
Jucătorii de la Cupa Mondială care ar putea semna cu echipe din Premier League în ianuarie

O serie de jucători prezenți la Cupa Mondială s-au promovat  înaintea unor potențiale mutări din ianuarie, în timp ce cluburile din Premier League caută să-și întărească loturile. Iată șapte vedete care ar putea semna cu cluburile din Premier League după performanțele impresionante de la Cupa Mondială.

La Cupa Mondială au apărut din nou mai mulți jucători talentați care și-au ridicat profilul cu performanțe impresionante.

La turneele anterioare, o Cupă Mondială de excepție ar fi făcut ca un jucător să câștige o mutare în aceeași vară, cluburile luând vedetele competiției cu prima ocazie. Având în vedere că turneul din acest an are loc în iarnă pentru prima dată în istorie, jucătorii au fost, în schimb, în probe pentru a încheia o înțelegere în perioada de transferuri din ianuarie.

Cody Gakpo

Cody Gakpo a fost subiectul interesului din Premier League în vara anului trecut și a văzut cum nu s-au concretizat transferurile la Southampton și Leeds United.

Performanțele sale pentru PSV Eindhoven în acest sezon și forma sa din Qatar au făcut ca el să fie acum asociat cu echipe precum Manchester United și Real Madrid înainte de redeschiderea ferestrei.

Gakpo a marcat în fiecare dintre cele trei meciuri din grupă ale Olandei, înainte de a impresiona și mai mult împotriva Statelor Unite, când olandezii au ajuns până în optimi în returul Cupei Mondiale.

 

Mohammed Kudus

Un alt jucător stabilit în Eredivisie care ar putea evolua în curând în Anglia este mijlocașul ofensiv al lui Ajax și al Ghanei, Mohammed Kudus.

În ciuda faptului că Ghana nu a reușit să treacă de faza grupelor, Kudus a fost o scânteie strălucitoare pentru Black Stars, marcând două goluri împotriva Coreei de Sud, după ce a impresionat împotriva Portugaliei.

Everton a fost interesată de jucătorul de 22 de ani în vară, dar acum se va confrunta cu un interes puternic pentru a obține semnătura sa, Barcelona fiind printre potențialii săi pretendenți.

 

Enzo Fernandez

 

Liverpool s-a mișcat rapid înainte de începerea perioadei de transferuri pentru a semna cu una dintre vedetele Argentinei care a ajuns în finală.

Reds i-ar fi oferit un contract lui Enzo Fernandez, care a fost, de asemenea, asociat cu Manchester United în timpul turneului.

Mijlocașul de la Benfica a jucat fiecare minut în timpul fazei eliminatorii și a marcat un gol extraordinar în victoria din faza grupelor împotriva Mexicului.

Goncalo Ramos

 

Goncalo Ramos poate că nu se aștepta să apară la Cupa Mondială după ce a fost ales să fie dublura lui Cristiano Ronaldo în atacul Portugaliei.

Cu toate acestea, el a profitat de șansa sa cu ambele mâini după ce Ronaldo a fost eliminat pentru întâlnirea cu Elveția din 16-imile de finală. Ramos a reușit să marcheze singurul hat-trick al turneului de până acum, într-o demonstrație explozivă de finalizare.

O Premier League este acum mai probabilă ca niciodată pentru Ramos, care a fost legat de Newcastle United, Leeds, Wolverhampton Wanderers și Southampton în vară. Totuși, performanțele sale din această iarnă îi vor fi ridicat considerabil prețul.

 

Harry Souttar

Spre deosebire de ceilalți jucători de pe această listă, fundașul australian Harry Souttar joacă deja în Anglia, după ce și-a petrecut ultimii șase ani la Stoke City.

Jucătorul de 24 de ani, născut în Scoția, a jucat toate cele 90 de minute în toate cele patru meciuri disputate de Socceroos în Qatar, care au reușit să păstreze poarta curată în victoriile împotriva Tunisiei și Danemarcei, obținând astfel cea mai bună performanță din istorie.

Souttar, prin prestațiile sale sigure în centrul apărării australiene, ar putea să se alăture unei echipe din jumătatea inferioară a primei ligi în noul an.

Azzedine Ounahi

După ce a câștigat laudele lui Jose Mourinho cu performanțele sale în mijlocașul marocan, Azzedine Ounahi ar putea schimba în curând Angers cu Premier League.

Jucătorul de 22 de ani a fost doar unul dintre cei care s-au remarcat în cursa record a Leilor din Atlas spre ultimele patru etape. În mod remarcabil, el și-a făcut debutul internațional abia în ianuarie.

Se pare că Leicester City s-a interesat deja de Ounahi după înfrângerea Marocului în semifinala cu Franța de miercuri.

Sofyan Amrabat

Partenerul lui Ounahi în mijlocașul marocan, Sofyan Amrabat, a fost, de asemenea, lăudat și a atras interesul de transfer în timpul Cupei Mondiale.
Fratele fostului star de la Watford, Nordin Amrabat, starul de la Fiorentina a oferit un scut solid în fața apărării marocane, care a primit doar un singur gol înainte de meciul cu Franța.

Prin urmare, el ar putea juca în Liga Campionilor în 2023, iar Liverpool și Tottenham Hotspur s-au alăturat lui Atletico Madrid în a se interesa de o mutare a jucătorului de 26 de ani.

citește și...