FOTO. Faceți cunoștință cu cea mai înfocată fană a Poloniei, supranumită “Miss Cupa Mondială”

27.11.2022, 18:30

Cu Cupa Mondială în plină desfășurare, nu doar fotbalul a ținut prima pagină a ziarelor, toate națiunile fotbalistice fiind la un loc, iar fanii lor sunt și ei în forță. Cea mai înfocată fană a Poloniei, care a fost supranumită “Miss Cupa Mondială”, s-a destăinuit cu privire la jucătorul Angliei pe care îl are în vizor.

Cu toate acestea, modelul și fanaticul de fotbal Marta Barczok a anunțat deja că a refuzat turneul din acest an din Qatar, care a stârnit numeroase controverse. Influencerul a adunat deja un număr destul de mare de fani după ce a participat la Euro 2016, 2020 și la Cupa Mondială 2018.

Dar ea a decis să nu meargă în Orientul Mijlociu din cauza situației șocante a Qatarului în materie de drepturile omului și a temerilor legate de corupție. Asta în ciuda faptului că Polonia are o șansă decentă de a se califica în fazele eliminatorii.

“Am decis să nu merg în Qatar, unde drepturile omului nu sunt respectate”

Dacă ar face acest lucru, ar ajunge în această etapă pentru prima dată din 1986 – dar Mexicul și Argentina ar putea avea ceva de spus despre asta. Vorbind cu The Sun, Marta a vorbit despre Cupa Mondială și a spus ce jucător din Anglia i-a atras atenția.

Ea a spus: “Cred că Anglia va fi în primele patru, aveți o echipă foarte bună și, bineînțeles, joacă Harry Kane, care, în opinia mea, este unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Îl urmăresc în direct în timpul meciurilor lui Tottenham, eu susțin Spurs și sunt la majoritatea meciurilor de acasă”.

“Corupția ne înconjoară peste tot”

Polonia este neînvinsă după două meciuri la Cupa Mondială – a învins sâmbătă Arabia Saudită cu 2-0, unde Robert Lewandowski și Piotr Zielinski au marcat. Iar “Miss Cupa Mondială” s-a transformat în mistica Marta după ce i-a numit pe ambii jucători drept oameni periculoși înainte de meci.

“Ar trebui să aveți grijă la Lewandowski și Zielinki, cu siguranță”, a adăugat ea, vorbind înaintea victoriei Poloniei. Cu toate acestea, ea nu a avut niciun interes să facă deplasarea în Qatar.

Marta a declarat: “Nu am avut nicio problemă: “Am decis să nu merg în Qatar, unde drepturile omului nu sunt respectate, oamenii cu fotbalul au la fel de multe în comun ca și cu nava spațială, tot ce contează sunt banii și numai banii.

Corupția ne înconjoară peste tot, în domeniul economic, sportiv sau administrativ, dar nu am avut niciodată ideea că se poate face la o asemenea scară. Îi respect pe toți cei care au mers în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat și voi susține alături de ei echipa noastră. Am ezitat până în ultimul moment, pentru că în fotbal emoțiile înving de multe ori rațiunea, dar de data aceasta, în afară de aceste emoții, nu există nimic altceva pentru care să mă duc acolo.

Toată lumea are dreptul la libertate, simbolul curcubeului este un semn al libertății, toleranței și unității, orice interdicție, cum ar fi interzicerea steagurilor curcubeu, este o lipsă de respect pentru drepturile omului, comunitate, libertate și speranță.”

 

 

citește și...