Jose Mourinho este în vizor pentru postul din Portugalia. Fostul câștigător al Premier League, manager la AS Roma

15.12.2022, 13:15

Fostul câștigător al Premier League, Jose Mourinho, va face primii pași în managementul internațional, îmbinând sarcinile de la AS Roma cu cele din Portugalia.Potrivit publicației italiene La Gazzetta dello Sport, Mourinho se află în fruntea listei de dorințe manageriale întocmită de Federația Portugheză de Fotbal (PFF) pentru a-l înlocui pe Fernando Santos, iar rolul este considerat a fi de interes pentru dublul câștigător al Ligii Campionilor.

Jose Mourinho este vehiculat în mod senzațional ca înlocuitor al lui Fernando Santos la conducerea Portugaliei, ceea ce i-ar permite să combine și atribuțiile de manager la AS Roma.

Autoproclamatul “special one”, în vârstă de 59 de ani, se află în prezent în funcția de antrenor principal în capitala Italiei, continuând seria bogată de victorii prin câștigarea trofeului inaugural al Ligii Conferințelor Europa în sezonul său de debut. Indiscutabil unul dintre cei mai mari antrenori din toate timpurile, Mourinho a obținut un număr senzațional de 26 de distincții majore de-a lungul unei cariere strălucitoare la pupitru, inclusiv opt titluri de campion în patru ligi, transmite dailystar.co.uk.

Mourinho se află în fruntea listei

Ajuns pentru prima dată la Benfica în 2000, fostul antrenor de la Chelsea și Manchester United se află acum la al nouălea său club, dar încă nu s-a testat la nivel internațional – deși acest lucru pare să se schimbe.

Potrivit publicației italiene La Gazzetta dello Sport, Mourinho se află în fruntea listei de dorințe manageriale întocmită de Federația Portugheză de Fotbal (PFF) pentru a-l înlocui pe Fernando Santos, iar rolul este considerat a fi de interes pentru dublul câștigător al Ligii Campionilor.

Portugalia a fost eliminată de la Cupa Mondială

Deși se află încă sub contract la Stadionul Olimpic până la finalul sezonului 2023/24, Mourinho nu este dispus să plece de la I Giallorossi la jumătatea proiectului de reconstrucție, astfel că propunerea PFF este ca tehnicianul de 59 de ani să conducă simultan ambele echipe.
Având o echipă plină de vedete, printre care și Cristiano Ronaldo, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur, Portugalia a fost eliminată de la Cupa Mondială prin înfrângerea cu 1-0 în sferturile de finală în fața Marocului, în ceea ce a fost probabil ultima apariție a lui Ronaldo pe cea mai mare scenă a planetei.

citește și...