Jolie detaliază acuzațiile de abuz ale lui Brad Pitt. “L-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față”

05.10.2022, 17:24
Jolie detaliază acuzațiile de abuz ale lui Brad Pitt. L-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față
LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 08: Brad Pitt and Angelina Jolie attend a private reception as costumes and props from Disney's "Maleficent" are exhibited in support of Great Ormond Street Hospital at Kensington Palace on May 8, 2014 in London, England. (Photo by Fred Duval/FilmMagic)

Un dosar depus marți în instanță de Angelina Jolie susține că, într-un zbor din 2016, Brad Pitt a apucat-o de cap și a scuturat-o, apoi l-a sugrumat pe unul dintre copiii lor și l-a lovit pe un altul când au încercat să o apere. „Pitt l-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față. A apucat-o pe Jolie de cap și a zdruncinat-o. A turnat bere pe Jolie”.

Descrierile abuzurilor din timpul zborului privat au apărut într-o plângere pe care Jolie a depus-o în disputa cuplului privind o casă și o cramă franceză pe care le dețineau împreună. Angelina Jolie l-a dat în judecată pe Brad Pitt pentru vinăria Miraval, pe care amândoi au deținut-o în sudul Franței, în perioada în care erau soț și soție. La acest moment, Brad Pitt este proprietarul domeniului, iar actrița susține că o parte din câștigurile pe care fostul ei soț le face de pe urma acestei vinării, i se cuvin ei. 

Un reprezentant al lui Pitt, care nu a fost autorizat să vorbească în public, a negat cu tărie acuzațiile lui Jolie și le-a numit “o altă reluare care nu face decât să dăuneze familiei”, transmite BBC.

Jolie detaliază acuzațiile de abuz ale lui Brad Pitt în documentele depuse la tribunal

Acuzațiile de abuz în avion au devenit publice pentru prima dată la scurt timp după zbor, dar rapoartele au fost inițial vagi, iar detaliile au fost ținute sub sigiliu în documentele de divorț și în investigațiile FBI și ale Departamentului de Servicii pentru Copii și Familie din Los Angeles, care au considerat că nu este necesară nicio acțiune împotriva lui Pitt.

Un judecător i-a acordat lui Pitt custodia copiilor în proporție de 50-50, după un proces cu ușile închise în care au fost difuzate acuzațiile. Dar o curte de apel l-a descalificat ulterior pe judecătorul privat pentru că nu a dezvăluit posibile conflicte de interese, după o moțiune din partea lui Jolie, anulând decizia.

„Pitt l-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față. A apucat-o pe Jolie de cap și a zdruncinat-o. A turnat bere pe Jolie”

Mai multe detalii despre acuzații au fost dezvăluite la începutul acestui an, când a fost făcut public un proces intentat de Jolie împotriva FBI în urma unei cereri în baza Freedom of Information Act.

The New York Times a relatat pentru prima dată dosarul de la tribunal.

În dosar se spune că, la 14 septembrie 2016, Jolie, Pitt și cei șase copii ai lor călătoreau de la crama, Chateau Miraval, spre Los Angeles.

“Comportamentul agresiv al lui Pitt a început chiar înainte ca familia să ajungă la aeroport, Pitt având o confruntare cu unul dintre copii. După ce zborul a decolat, Jolie s-a apropiat de Pitt și l-a întrebat ce s-a întâmplat”, se arată în dosar. “Pitt a acuzat-o că este prea permisivă cu copiii și a atacat-o verbal”.

Mai târziu,  a spus: “A tras-o în baie și a început să țipe la ea. Pitt a apucat-o pe Jolie de cap și a scuturat-o, apoi a apucat-o de umeri și a scuturat-o din nou înainte de a o împinge în peretele băii”.

Unul dintre copii, care aveau între 8 și 15 ani la momentul respectiv, i-a luat apărarea verbală lui Jolie, se arată în contraproces, iar Pitt a ripostat.

“Pitt s-a năpustit asupra propriului copil, iar Jolie l-a apucat din spate pentru a-l opri. Pentru a o lua pe Jolie de pe spatele lui, Pitt s-a aruncat cu spatele în scaunele avionului, rănind-o pe Jolie la spate și la cot”, se arată în dosar. “Copiii s-au repezit și toți au încercat cu curaj să se protejeze reciproc. Înainte de a se termina, Pitt l-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față.”

Jolie a făcut o relatare a zborului către doi anchetatori FBI în zilele care au urmat. Aceasta a apărut într-un raport puternic redactat, publicat ulterior de agenție.

Acesta includea o fotografie a unei vânătăi pe cotul lui Jolie și o “rană” pe mâna ei. În acesta, ea a declarat că l-a văzut pe Pitt consumând două-trei băuturi, dar a spus că acesta părea articulat.

Anchetatorii s-au întâlnit cu procurorii federali și “s-a convenit de către toate părțile că nu se va continua cu acuzații penale în acest caz din cauza mai multor factori”, se arată în raport.

O declarație a FBI a precizat că “a efectuat o analiză a circumstanțelor și nu va continua investigația”.

Actrița și regizoarea Jolie, în vârstă de 47 de ani, câștigătoare a unui premiu Oscar, și actorul Pitt, în vârstă de 58 de ani, câștigător al unui premiu Oscar, s-au numărat timp de 12 ani printre cele mai importante cupluri de la Hollywood.

Ei erau parteneri romantici de un deceniu când s-au căsătorit în 2014. Jolie a depus cererea de divorț în 2016, dar cazul de divorț nu a fost finalizat, custodia și problemele financiare fiind încă în dispută.

citește și...