Compania Angelinei Jolie depune un proces de 250 de milioane de lire sterline împotriva lui Brad Pitt

08.09.2022, 16:07

Bătălia dintre Angelina Jolie și Brad Pitt pentru podgoria lor continuă. Compania Angelinei Jolie, Nouvel, a intentat un proces de 250 de milioane de dolari împotriva fostului soț Brad Pitt, susținând că actorul a preluat controlul asupra proprietății lor din Franța ca represalii în urma divorțului lor. Potrivit unor documente judiciare obținute de E! News, Nouvel, compania fondată de actrița Maleficent, a intentat un proces de 250 de milioane de dolari împotriva actorului de la Bullet Train, susținând că acesta a pus la cale o campanie de “preluare a controlului” asupra Chateau Miraval – proprietatea de 1.300 de acri de țară pe care fostul cuplu a cumpărat-o împreună în 2008 – după divorțul lor.

În februarie, Pitt a dat-o în judecată pe Angelina Jolie pentru ceea ce el a numit vânzarea “ilegală” a participației sale la Château Miraval, un domeniu și o cramă din sudul Franței, achiziționate de cuplu în 2008.

Într-un contraproces depus săptămâna aceasta, obținut de CNN, Jolie l-a acuzat pe fostul ei soț, Brad Pitt, că “a purtat un război împotriva ei” și că a “deturnat” controlul asupra profitabilei afaceri cu vinăria pe care o împărțeau cândva.

Pitt a întreprins “acțiuni ilegale și rău intenționate” cu intenția de a o “prejudicia” pe Jolie

Pitt și Jolie s-au căsătorit pe această proprietate în 2014 și, potrivit procesului lui Pitt, și-ar fi petrecut acolo sărbătorile în familie.
Jolie a cerut divorțul de Pitt în septembrie 2016, în urma unei întâlniri aprinse la bordul unui avion privat investigat de FBI.

După ce a făcut acest lucru, în procesul intentat de Jolie, depus în numele fostei sale companii Nouvel LLC, se susține că Pitt “și aliații săi” au întreprins “acțiuni ilegale și rău intenționate” cu intenția de a o “prejudicia” pe Jolie și pe Nouvel, “prin devalorizarea investițiilor sale și privarea acesteia de rolul care îi revine în gestionarea Chateau Miraval, producătorul de vin rosé de renume mondial”.

Jolie cere cel puțin 250 de milioane de dolari ca despăgubiri compensatorii

Pitt “a pus la cale un plan de succes până acum pentru a prelua controlul asupra Chateau Miraval” și a gestionat greșit înregistrările de mărci comerciale care au avut “consecințe financiare devastatoare” pentru Nouvel.

“Pitt l-a blocat pe Nouvel din Chateau Miraval și îl tratează ca pe un fief personal”, se arată în proces. De asemenea, se mai spune că Pitt “s-a angajat într-o campanie multiplă, care a durat ani de zile, pentru a prelua controlul asupra Chateau Miraval și pentru a-și însuși activele companiei în beneficiul său și al propriilor companii și prieteni”.

În cererea sa, Pitt a susținut că Jolie “nu a făcut nimic pentru a impulsiona (creșterea)” afacerii, pe care a transformat-o într-o “poveste de succes internațional de milioane de dolari”.

Contraprocesul lui Jolie contestă acest lucru, spunând că “Pitt a refuzat să le acorde lui Jolie sau lui Nouvel acces egal la înregistrările Chateau Miraval sau o voce egală în ceea ce privește managementul”, “ținând efectiv ostatică cea mai importantă parte a averii sale nete”. Jolie s-a retras din afacere în octombrie 2021, vânzând Nouvel și participația sa în Miraval, către Tenute del Mondo, o filială a Stoli Group, controlată de oligarhul rus Yuri Shefler.

Procesul lui Pitt susține că vânzarea a fost ilegală, deoarece el și Jolie au convenit, atunci când au cumpărat Château Miraval, că niciunul dintre ei nu va vinde fără acordul celuilalt. Însă Jolie susține că a făcut vânzarea după ce negocierile dintre Jolie și Pitt, care ar fi vândut Nouvel lui Pitt, au eșuat din cauza “unei prevederi menite să îi interzică lui Jolie să vorbească în public despre evenimentele care au dus la destrămarea căsniciei lor”.

Acțiunea lui Pitt nu a specificat o sumă solicitată pentru daune, dar a inclus o cerere de “reparație pe care Curtea o consideră justă și adecvată”.
O dizolvare a căsătoriei dintre Pitt și Jolie a fost acordată în 2019, dar bătălia lor legală pentru proprietăți și custodia copiilor lor minori a continuat.
O curte de apel din California a decis anul trecut că un judecător pensionar care a fost angajat de ambele părți pentru a arbitra disputa privind custodia ar trebui să fie descalificat din cauza legăturilor nedezvăluite cu avocații lui Pitt.

În 2020, Jolie a declarat pentru Vogue India că s-a despărțit de Pitt de dragul copiilor ei. În 2017, Pitt a declarat pentru GQ că a renunțat la băutură după ce a “băut” prea mult în acel an.

Într-un interviu acordat în iunie 2022 revistei britanice GQ, el a vorbit despre faptul că și-a găsit pacea în ultima vreme.

citește și...