Gigi Becali se implică în cazul refugiaților ucraineni. Latifundiarul așteaptă până la 5.000 de refugiați la baza din Berceni

28.02.2022, 16:27

Gigi Becali nu poate rămâne indiferent în cazul refugiaților ucraineni. Latifundiarul din Pipera l-a contactat pe ministrul de Interne pentru a-și anunța disponibilitatea de a ajuta cu tot ce poate în cazul ucrainenilor care fug din calea războiului.  Gigi Becali așteaptă până la 5.000 de refugiați din Ucraina la baza din Berceni.

Potrivit autorităților, 56.371 de cetățeni ucraineni au intrat prin punctele de trecere a frontierei în România, de la începutul conflictului până duminică, la ora 16.00. Dintre aceștia peste 28.000 au plecat în alte țări, astfel că au rămas în România 28.197 de cetățeni ucraineni, a anunțat duminică Lucian Bode, ministrul de Interne.

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a decis să îi ajute pe ucraineni și a afirmat că așteaptă până la 5.000 de refugiați din Ucraina la baza din Berceni.

„E posibil ca azi să vină. Avem condiții pentru 400-500 de oameni”

“Este posibil ca astăzi să vină nişte femei cu copii. Autocarul nostru e acolo, am zis încarcă-l şi adu-l la mine, la bază. Pot încăpea 4-500 de oameni, am luat şi saltele separat. Pe lângă două paturi care sunt în cameră am pus şi o saltea, ca să poată să stea 3-4 în cameră.

Au căldură, au duş în cameră, au toate condiţiile, au bucătărie, le facem mâncare. Sunt toate condiţiile pentru 4-500 de persoane. E posbil să vină ceva azi.”, a declarat Gigi Becali, la ProX.

Hotelurile omului de afaceri din Galați vor fi puse la dispoziția femeilor și copiilor refugiați

Mai mult, omul de afaceri a declarat la Antena 3 că toate hotelurile sale din Galați vor fi puse la dispoziția femeilor și copiilor fugiți din calea bombelor.

“Dacă o să fie probleme mai mari o să văd. Nu mai contează, plătesc la hoteluri prin Galați, prin Bucovina, plătesc să stea oamenii. Păi lăsăm creștinii noștri ortodocși să stea pe străzi? Sunt frați cu noi, sunt ortodocși în credință”.

De asemenea, antrenorul lui Dinamo, Flavius Stoican, a declarat că baza de antrenament de la Săftica este deschisă refugiaţilor din Ucraina.

“Avem loc la Săftica, dacă este nevoie, dormim… vedem cum… punem saltele, găsim soluţii dacă sunt mulţi. Cu siguranţă deschidem uşa pentru fiecare dintre oamenii care au probleme şi mă refer la oamenii din Ucraina. Pentru că sunt oameni cu mult suflet.

Am stat patru ani acolo şi ştiu ce fel de popor este, ştiu ce oameni primitori sunt ca naţie. Ceea ce este de apreciat este acest preşedinte al Ucrainei. Este incredibil să nu pleci când îţi bate bomba la uşă şi tu să rămâi lângă poporul tău. Este ceva de apreciat”, a afirmat Flavius Stoican.

Peste 500.000 de refugiați, în principal femei și copii, fug din Ucraina către Occident, unii copii fiind separați sau au rămas chiar orfani de la începutul invaziei. La granița cu Polonia și România sunt raportate cozi de până la 25 de km.

 

citește și...