Ivana Trump, fosta soție a fostului președinte Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani. Care este cauza morții

15.07.2022, 14:02

Ivana Trump, fosta soție a fostului președinte Donald Trump, a murit la vârsta de 73 de ani, a anunțat familia pentru ABC News. Un oficial din New York City a declarat pentru E! News că Ivana a fost găsită moartă în interiorul casei sale din Manhattan pe 14 iulie.

Fostul președinte a precizat că aceasta a murit în locuința sa din New York.

Ivana Trump a fost prima soție a lui Donald Trump. Au avut împreună trei copii: Donald Jr., Ivanka și Eric Trump.

Ce a declarat Donald Trump

“Mama noastră a fost o femeie incredibilă – o forță în afaceri, o atletă de talie mondială, o frumusețe radiantă și o mamă și prietenă grijulie”, a declarat familia Trump într-un comunicat.

“Sunt foarte trist să îi informez pe toți cei care au iubit-o, și sunt mulți, că Ivana Trump a murit în casa ei din New York”, a scris el. “A fost o femeie minunată, frumoasă și uimitoare, care a dus o viață minunată și inspirată”.

Ivanka a fost găsită moartă în casa sa

El a adăugat: “Mândria și bucuria ei au fost cei trei copii ai ei, Donald Jr., Ivanka și Eric. Era atât de mândră de ei, așa cum și noi toți eram atât de mândri de ea. Odihnește-te în pace, Ivana!”

Un oficial din New York City a declarat pentru E! News că Ivana a fost găsită moartă în interiorul casei sale din Manhattan pe 14 iulie.

Care este cauza morții

Nu există indicii că ar fi fost vorba de vreo crimă, iar corpul ei va fi dus la biroul medicului legist pentru a se stabili cauza morții, potrivit oficialului municipal.

Născută la 20 februarie 1949 în Cehoslovacia, Ivana a dezvoltat de tânără un talent imens pentru schi, care a dus-o în cele din urmă la obținerea unui pașaport austriac, ceea ce i-a permis să părăsească Blocul de Est. De acolo, a emigrat în Canada, unde a lucrat ca instructor de schi și model în anii ’70.

Ivana l-a întâlnit pe Donald în 1976, iar cei doi s-au căsătorit un an mai târziu. De-a lungul căsniciei lor, Ivana a lucrat alături de magnatul imobiliar în cadrul Trump Organization și a supervizat mai multe proiecte, inclusiv construcția Trump Tower din New York și renovarea Trump Taj Mahal Casino Resort din Atlantic City, N.J.

Cu toate acestea, relația lor s-a deteriorat la sfârșitul anilor ’80, când au apărut în public știri despre aventura lui Donald cu Marla Maples, iar divorțul lor a fost finalizat în 1992, în urma unei lungi bătălii juridice.

De la despărțirea de Donald, care s-a căsătorit cu Melania Trump în 2005, Ivana a scris mai multe cărți și și-a lansat propria revistă intitulată Ivana’s Living in Style. În plus, ea a creat o linie de îmbrăcăminte, bijuterii și produse de înfrumusețare care s-a vândut pe Home Shopping Network.

Divorțul ei controversat i-a adus și un rol ironic în filmul First Wives Club din 1996, în care le-a spus celebru personajelor lui Bette Midler, Goldie Hawn și Diane Keaton: “Nu vă supărați, luați totul.”

În 2017, după ce Donald a fost ales cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Ivana a declarat că are un “număr direct” la Casa Albă pentru a vorbi cu fostul ei soț, deși a preferat să nu-l sune “pentru că Melania este acolo”.

Ea a precizat pentru ABC News: “Nu vreau să provoc niciun fel de gelozie sau ceva de genul acesta, pentru că practic sunt prima soție Trump. OK? Sunt prima doamnă”.

Ulterior, Ivana și-a clarificat comentariile, spunând în emisiunea The Wendy Williams Show că ea este “din punct de vedere tehnic “Prima doamnă Trump””.

“Am fost prima soție”, a spus ea. “[Melania] este Prima Doamnă a Americii, dar eu sunt Prima Doamnă Trump, scuzați-mă, și am trei copii adulți”.

În afară de Donald, Ivana a mai fost căsătorită cu Alfred Winklmayr din 1971 până în 1973, cu Riccardo Mazzucchelli din 1995 până în 1997 și cu Rossano Rubicondi din 2008 până în 2009.

citește și...