Lucruri neștiute despre familia lui Donald Trump. Președintele SUA are rădăcini în Germania

15.06.2020, 11:38
Lucruri neștiute despre familia lui Donald Trump. Președintele SUA are rădăcini în Germania
Lucruri neștiute despre familia lui Donald Trump. Președintele SUA are rădăcini în Germania

Un lucru mai puțin cunoscut despre președintele american, Donald Trump, este că acesta are rădăcini în Germania.

Donald John Trump s-a născut la 14 iunie 1946, în cartierul Jamaica din districtul Queens, unul dintre cele cinci districte ale orașului New York. Părinții lui Donald, Fred și Mary, au avut cinci copii.

Donald Trump este de origine germană din partea tatălui său și de origine scoțiană din partea mamei sale. Bunicii și bunicile lui Donald s-au născut în Europa. Bunicul din partea mamei era pescar, iar bunicul din partea tatălui, născut în Bavaria, a fost ucenic-bărbier într-o mică frizerie din Germania înainte de-a ajunge în America, unde a devenit patron de restaurant și investitor.

Tatăl lui Donald Trump, Fred, s-a născut în Queens, părinții lui fiind din Kallstadt, Germania, și a devenit unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din orașul New York și de pe Coasta de Est a SUA.

Mama lui Donald Trump, Mary Anne Trump, pe numele de fată MacLeod, s-a născut în Scoția, în satul Tong de pe insula Lewis, și a venit în SUA în 1930, la vârsta de 18 ani. Fred și Mary s-au întâlnit în New York și s-au căsătorit în 1936, stabilindu-se împreună în Queens.

A crezut că are origini suedeze

Donald Trump a afirmat că este mândru de originea sa germană.

Actualul lider de la Casa Albă nu a știut dintotdeauna că are origini germane, crezând o vreme că este suedez, pentru că se pare că tatăl său și-a ascuns originea din cauza ascensiunii nazismului în Germania, care crease o imagine proastă germanilor în SUA.

„Părinții mei s-au născut în Uniunea Europeană: mama în Scoția, iar tata în Germania. Iubesc aceste două state, că doar sunt tot acolo, nu?”,  declara Donald Trump într-un interviu, însă declarația e parțial adevărată, dat fiind că nu tatăl său s-a născut în Germania, ci bunicul său.

citește și...