Ivan Patzaichin, înmormântat. Ce a spus fiica sa la ceremonie

07.09.2021, 16:01
Ivan Patzaichin, înmormântat. Ce a spus fiica sa la ceremonie
Ivan Patzaichin, înmormântat. Ce a spus fiica sa la ceremonie

Peste 100 de persoane au participat, marţi, 7 septembrie 2021, în curtea Complexului Sportiv Dinamo, la slujba religioasă de înmormântare a fostului campion olimpic Ivan Patzaichin. Legendarul sportiv a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. La finalul slujbei, fiica lui Ivan Patzaichin a ținut un discurs.

Slujba, oficiată de 2 preoţi, a avut loc în prezenţa familiei şi apropiaţilor, în interiorul Muzeului Clubului Sportiv Dinamo din cadrul complexului sportiv.

După slujba religioasă, Garda de onoare a dat onorul militar împreună cu Muzica militară a Jandarmeriei Române. În momentul plecării către Cimitirul Bellu, sicriul a fost întâmpinat cu aplauze de către public, transmite Agerpres.

Ivan Patzaichin, înmormântat. ”Pentru pentru mine, pentru mulţi, tata a fost ”Ivan inimă de aur”

La finalul slujbei religioase, fiica marelui campion, Ivona, a ţinut un scurt discurs. “S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru pentru mine, pentru mulţi, tata a fost ”Ivan inimă de aur”. De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun.(…) Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!”, a spus aceasta.

Cortegiul funerar a pornit apoi către Cimitirul Bellu. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitală, la funeralii participând aproximativ 300 sute de persoane. L-au condus pe ultimul drum oficialităţi, personalităţi şi foşti sportivi precum preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, fostul antrenor de gimnastică Octavian Bellu, campionul olimpic la gimnastică Marius Urzică, fostul patron al FC Rapid, George Copos şi preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Adrian Popa

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani

Ivan Patzaichin, legendă a canotajului românesc, a murit în data de 5 septembrie 2021, la vârsta de 71 de ani. Acesta era internat de mai multă vreme la spitalul Elias din Capitală. Marele sportiv a fost răpus de o boală incurabilă. Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial şi olimpic la kaiac-canoe, fost antrenor al lotului olimpic de kaiac-canoe, s-a născut la 26 noiembrie 1949 în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională. În cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic.

A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Campionatele Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii (1968 – 1984), cucerind de patru ori aurul olimpic. Se retrage din activitatea competiţională, în 1984, dedicându-se antrenoratului. A reuşit să câştige peste 150 de titluri ca antrenor al lotului naţional şi olimpic de kaiac-canoe. În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În plan personal, legendarul sportiv Ivan Patzaichin a avut o căsnicie fericită alături de Georgiana. Din mariajul lui Ivan Patzaichin cu Georgiana a rezultat o fiică, Ivona.

 

 

citește și...