Iulia Albu, mesaj de solidaritate pentru populația Ucrainei. ”Acești oameni sunt înconjurați de întuneric acum”

28.02.2022, 15:05
Iulia Albu, mesaj de solidaritate pentru populația Ucrainei. ”Acești oameni sunt înconjurați de întuneric acum”
Cum l-a cunoscut Iulia Albu pe actualul ei iubit. ”După prima întâlnire eu am spus că nu vreau să-l mai văd niciodată pe acest om”

Iulia Albu este una dintre vedetele care se declară extrem de emoționată din cauza situațiilor dureroase cu care se confruntă mamele și copiii lor. Vedeta a fost profund afectată de tot ce se întâmplă în aceasta perioadă în Ucraina și de despărțirea taților de proprii copii. Stilista a transmis un mesaj de solidaritate pentru familiile ucrainene care trec prin momente îndurerate în prezent.

Iulia Albu nu a rămas indiferentă la războiul declanșat de Rusia, săptămâna trecută. Vedeta a împărtășit că este empatică cu familiile care au fost nevoite să treacă prin momente grele, în această perioadă.

Fosta soție a lui Mihai Albu a făcut împreună cu fiica ei, Mikaela, o postare în care mărturisește că își transmite cele mai bune gânduri celor care au nevoie de o pătură sau un acoperiș deasupra capului, în această perioadă.

Mesajul Iuliei Albu în semn de solidaritate pentru Ucraina

”Transmitem un mesaj de susținere pentru toate mamele ai căror iubiți sau soți au rămas în urmă pentru a-și apară tara. Pentru toți copiii care își așteaptă tații să se întoarcă, nu acasă, pentru că ei nu mai au un “acasă”. Acești oameni sunt înconjurați de întuneric acum. Și au lăsat totul în urma. Lucrurile simple sunt cele care contează. Ca un gând bun către cei ce au nevoie de el, o pătură sau un acoperiș deasupra capului. Suntem alături de ei”, a scris Iulia Albu pe Instagram.

Peste jumătate de milion de oameni au fugit din casele lor pentru a scăpa de războiul din Ucraina, spune ONU, în timp ce luptele grele continuă în toată țara.

Ce se întâmplă în Ucraina, în prezent

La cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, luni dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. Marile orașe – inclusiv Kiev, Harkov și Cernihiv – rămân atacate de forțele ruse. Un oficial guvernamental a declarat că zeci de civili au fost uciși la Harkov, în timp ce bombardamentele continuau până dimineață.

La granița de nord cu Belarus, oficialii ucraineni și ruși se întâlnesc pentru prima dată pentru discuții. Speranțele pentru o pace  sunt slabe – dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că există o „șansă mică de a pune capăt războiului”.

Șefa Națiunilor Unite pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a declarat că milioane de civili sunt forțați să se înghesuie în adăposturi improvizate, cum ar fi gările subterane, pentru a scăpa de explozii.

De când invazia a început joi, biroul ei a înregistrat 102 morți de civili, inclusiv șapte copii – și peste 300 de răniți.

„Cifrele reale sunt, mă tem, considerabil mai mari”, a spus ea.

În capitală, Kiev, cea mai mare parte a forțelor ruse se află la aproximativ 30 km (19 mile) în afara nordului orașului, încetinită de rezistența acerbă a Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Dar luptele la nivel de stradă continuă în mai multe părți ale orașului. În ciuda pericolului, a fost ridicată o oră de două zile, locuitorii ieșind din adăposturile subterane pentru a cumpăra alimente și a aduna provizii.

Kasenya, care a petrecut mai bine de 36 de ore sub pământ, a declarat pentru BBC că a reușit să ajungă acasă. „Nu pot să descriu cum mă simt, sunt fericită să rămân în viață și în siguranță și doar că am posibilitatea de a-mi vedea Kievul splendid și frumos”, a spus ea.

citește și...