Israelul a suspendat temporar obligația de a purta mască de protecție. Care a fost motivul

20.05.2020, 15:45
Israelul a suspendat temporar obligația de a purta mască de protecție. Care a fost motivul
Israelul a suspendat temporar obligația de a purta mască de protecție. Care a fost motivul

Autoritățile din Israel au suspendat temporar obligativitatea de a purta mască de protecție. Măsura a fost luată din cauza temperaturilor foarte ridicate din regiune.

Ministerul Sănătății din Israel a luat deizia de a suspenda purtarea măștii de protecție până la sfârșitul săptămânii, informează Mediafax.

”Trebuie să luăm în considerare protecția împotriva coronavirusului, dar valul de căldură poate fi periculos, de asemenea”, a declarat ministrul Sănătății, Yuli Edlestein.

”Urmând sfaturile autorităților medicale, am decis să ridic cerințele pentru măști atât timp cât nu există adunări mari”, a adăugat acesta.

277 de decese în Israel din cauza coronavirusului

În Israel, până acum au fost confirmate 16.650 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Numărul deceselor din cauza noului coronavirs este de 277. Dintre pacienții confirmați pozitiv cu coronavirus, 13.299 au fost declarați vindecați.

 

Când trebuie purtată masca, chiar și într-o mașină personală

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România,  a atras atenția că sunt situații când inclusiv în mijloacele de trasport personale se impune să fie folosită masca de protecție.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a explicat Raed Arafat.

Țara în care dacă nu porți mască de protecție riști până la 3 ani de închisoare

Autoritățile din Qatar au introdus măsuri extrem de dure pentru cei care nu respectă măsurile impuse în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Astfel, conform Gulf News, persoanele care nu poartă mască de protecție în public riscă pedeapsa cu închisoare până la trei ani.

Pe lângă închisoare, cei care nu respectă regulile pot fi sancționați și cu amenzi în valoare de 200.000 de riali, adică aproximativ 51.000 de euro.

 

FOTO: Profimedia

citește și...