Irina Rimes, despre situația din Ucraina. ”În primele zile nu puteam gândi. Mi-am sunat părinţii, fratele, rudele”

27.03.2022, 13:47
Irina Rimes, despre situația din Ucraina. ”În primele zile nu puteam gândi. Mi-am sunat părinţii, fratele, rudele”
Irina Rimes, despre situația din Ucraina. ”În primele zile nu puteam gândi. Mi-am sunat părinţii, fratele, rudele”

Cântăreața Irina Rimes, în vârstă de 30 de ani, a făcut o postare pe contul său de Facebook în care vorbește despre situația din Ucraina. ”Mi-a luat ceva sa-mi revin. In primele zile nu puteam gandi. Mi-am sunat parinții, fratele, rudele. Panica! N-o sa dau detalii pentru ca sunt prea intime, dar războiul ne-a afectat pe mai multe paliere”, a scris artista din Republica Moldova.

Irina Rimes este profund marcată de situația din Ucraina, țară invadată de Vladimir Putin. Artista are rude în zonele afectate de război.Despre ce se întâmplă în Ucraina a scris Irina Rimes într-o postare pe care a făcut-o pe contul său de Facebook.

”Mi-a luat ceva sa-mi revin. In primele zile nu puteam gandi. Mi-am sunat parinții, fratele, rudele. Panica! N-o sa dau detalii pentru ca sunt prea intime, dar războiul ne-a afectat pe mai multe paliere. Acum sunt in Paris și oamenii ma întreabă – “Cum e la voi? România ce zice? Ah, dar familia ta e in Moldova, nu? Voi aveți Transnistria! Da’tu n-aveai rude in Rusia?! Ei ce zic?””, a mărturisit artista.

Irina Rimes, despre situația din Ucraina. ”Am căutat răspunsuri. Le-am gasit făcând o vreme voluntariat pentru refugiaţi la aeroport”

Irina Rimes a mărturisit că a decis să amâne lansarea albumului său, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 18 martie. De asemenea, artista a mai spus că a făcut voluntariat pentru refugiați, la aeroport. ”Zilele trecute am asistat la o discuție la telefon in care sotia primea vestea ca soțul ei este rănit și ca nu știu in ce spital se afla. In secunda doi am avut cel mai laș și egoist gand: “ce bine ca nu sunt in locul ei…” Războiul scoate demonii din oameni. Nu sunt nici pe departe utopista, dar prea mult s-a muncit sa se ajungă la pacea pe care o trăiam la începutul lui Februarie 2022. Vor trebui sa treacă generații sa spele ura, propaganda si restul deșeurilor pe care le lasă in urma fiecare tanc care înaintează. Ura și propaganda exista de mulți ani, istoria o știm, dar n-au fost niciodată atât de periculoasa ca acum.

Aveam de lansat album+film pe 18 Martie. Concerte, campanie de promovare, sufrageria, activități cu voi… am amânat tot. Nu-mi ardea de lansări. Când a ieșit “Ba ba ba”, am primit notificare pe YouTube ca am lansat piesa, m-am bucurat, am știut ca o sa va placa, am lăsat-o așa. Acum trebuie sa ma gândesc când voi lansa albumul “Acasă” și dacă e vorba de săptămâni sau luni”, a mai spus cântăreața.


”Între timp, ma adaptez, zi de zi, la noua realitate. așa cum o fac mulți dintre voi, probabil. Am căutat soluții sa ma adaptez, altfel totul părea absurd, greu de procesat cu mințile noastre de oameni liberi. Generația ‘91. Născuți in libertate! Norocul nostru..  Am căutat răspunsuri. Le-am gasit făcând o vreme voluntariat pentru refugiați la aeroport. Am înțeles ce trebuie sa fac. Ce pot sa fac. Momentan”, a completat ea.

Războiul din Ucraina, ziua 32

În ziua 32-a invaziei comandate de Vladimir Putin ucrainenii continuă contraatacurile în mai multe zone, în timp ce trupele ruse par să se concentreze pe încercuirea forțelor ucrainene ce luptă pe frontul cu trupele separatiste din estul țării, relatează Hotnews. Într-o informare de duminică dimineață, Statul Major General al Ucrainei a spus că a respins șapte atacuri inamice în regiunile Donețk și Luhansk din Donbas, distrugând opt tancuri. Ministerul rus al Apărării a raportat o bătălie pentru controlul a două sate din apropierea bastionului separatist din Donețk și, de asemenea, a afirmat că un atac cu rachete a distrus vineri un depozit de arme și muniții în regiunea Zhytomyr, la vest de Kiev.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a avertizat Moscova că sădește o ură profundă față de Rusia în rândul poporului ucrainean cu bombardamentele sale care reduc orașele la ruine, ucigând civili și împingându-i pe alții în adăposturi, lăsându-i să caute mâncare și apă pentru a supraviețui. “Faceți totul pentru ca poporul nostru însuși să părăsească limba rusă, deoarece limba rusă va fi acum asociată doar cu voi, cu exploziile și crimele voastre”, a spus Zelenski într-un video, sâmbătă noapte.

citește și...