Irina Loghin, dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu. ”Îi plăceau romanțele”

31.05.2021, 15:17
Irina Loghin, dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu. ”Îi plăceau romanțele”
Irina Loghin, dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu. ”Îi plăceau romanțele”

Îndrăgita cântăreață de muzică populară Irina Loghin a dezvăluit ce preeferințe muzicale avea dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu.

Interpreta de muzică populară Irina Loghin, în vârstă de 82 de ani, a dezvăluit la emisiunea lui Dan Negru, de la Antena 1, ”Legendele”, că lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau foarte mult romanțele. Irina Loghin și-a amintit și de un moment inediat petrecut între Benone Sinulescu și fostul dictator. Romanțele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu erau “A mai trecut un an din viața mea”, “De ce oare eu te-am cunoscut”, “Sara pe deal”, “Departe te-am lăsat, sătucul meu”.

”Îi plăceau romanțele. A cântat odată Benone Sinulescu şi, după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus: ”Vezi că ai uitat o strofă!”. Benone a zis: ”Da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc”. Zice: ”Nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură””, a dezvăluit Irina Loghin, citată de click.ro.

Irina Loghin, interzisă la TV pe vremea comunismului

 

Irina Loghin a povestit, într-un interviu pentru revista Taifasuri, că a cântat la 15 Revelioane pentru familia Ceușescu.

De asemenea, celebra cântăreață de muzică populară a dezvăluit și cum a ajuns să fie interzisă la TV în anii comunismului. Timp de opt ani, aceasta nu a mai avut voie să cânte nicăieri.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, a mărturisit Irina Loghin.

citește și...