Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru Ceaușescu. ”Iar apoi m-au interzis în 1982”

31.12.2020, 11:16
Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru Ceaușescu. ”Iar apoi m-au interzis în 1982”
Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru Ceaușescu. ”Iar apoi m-au interzis în 1982”

Îndrăgita interpretă de muzică populară Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru familia Ceușescu. Artista a dezvăluit și cum a ajuns să fie interzisă la TV în vremea comunismului.

Irina Loghin a povestit, într-un interviu pentru revista Taifasuri, că a cântat la 15 Revelioane pentru familia Ceușescu. De asemenea, celebra cântăreață de muzică populară a dezvăluit și cum a ajuns să fie interzisă la TV în anii comunismului. Timp de opt ani, aceasta nu a mai avut voie să cânte nicăieri.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, a mărturisit Irina Loghin, potrivit revistei Viva.

Irina Loghin a avut o copilărie grea

Îndrăgita artistă povestea într-un interviu că a avut o copilărie extrem de grea.

„Sărăcia prin care am trecut… Noi nu observam necazurile. Noi așa credeam că trebuia să fie. Eram 6 copii. Tata muncea pentru toți. Sora cea mai mare era jandarmul. Mama mergea la câmp. Eu eram cea mai mică. Pe noi ne învățau părinții ce să facem. Nu mi s-a părut nimic greu. Mă lua mama de la 6 ani să car lemne din pădure”, spunea Irina Loghin la Antena 1.

”Eu am vrut să mă duc la școală de la 6 ani, dar mama nu a vrut. Aveam galoși de cauciuc, am luat o haină de-a lui tata și eram cheală. Eram tunsă la piele. Bântuiau păduchii pe la noi. Învățătoarea când m-a văzut m-a întrebat dacă sunt băiat. M-a pus să le cânt, nu eram nici înscrisă la școală. Tata și mama cântau. Tata cânta mai bine”, mai dezvăluia ea.

citește și...