Din ce familie provine Irina Loghin. Nu vorbește cu mare plăcere despre copilăria ei

14.06.2020, 22:28
Din ce familie provine Irina Loghin. Nu vorbește cu mare plăcere despre copilăria ei
Din ce familie provine Irina Loghin. Nu vorbește cu mare plăcere despre copilăria ei

Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzică populară de la noi din țară, dar sunt puțini cei care știu foarte multe detalii despre copilăria tristă pe care a avut-o. Deși poate părea greu de crezut, Irina Loghin a avut de îndurat sărăcia și lipsurile pe când era doar un copil.

Interpreta a vorbit de foarte puține ori despre familia ei. Într-un interviu pentru ‘Acces Direct’, Irina Loghin povestea că a fost nevoită să muncească pe câmp încă de la vârsta de 6 ani, pentru ca ea și membrii familiei sale să aibă ce să mănânce.

Irina Loghin, despre copilăria grea

‘Sărăcia prin care am trecut… Noi nu observam necazurile. Noi așa credeam că trebuia să fie. Eram 6 copii. Tata muncea pentru toți. Sora cea mai mare era jandarmul. Mama mergea la câmp. Eu eram cea mai mică. Pe noi ne învățau părinții ce să facem. Nu mi s-a părut nimic greu. Mă lua mama de la 6 ani să car lemne din pădure.

Eu am vrut să mă duc la școală de la 6 ani, dar mama nu a vrut. Aveam galoși de cauciuc, am luat o haină de-a lui tata și eram cheală. Eram tunsă pe piele. Bântuiau păduchii pe la noi. Învățătoarea când m-a văzut m-a întrebat dacă sunt băiat. M-a pus să le cânt, nu eram nici înscrisă la școală. Tata și mama cântau. Tata cânta mai bine’, a  declarat Irina Loghin.

Încă de când era doar o copilă, cântăreața a respectat cu sfințenie sfaturile tatălui său.

‘Deja eram patru surori, și tata m-a învățat să dau bună ziua la toată lumea. Să nu mințim, să nu ne facem de rușine. Dacă ne căsătorim, să păstrăm bărbatul toată viață. Tata ne lua la biserică în fiecare dumincă, să nu stăm cu ochii pe altcineva, să facem rugăciuni’, a mai mărturisit ea.

Are o căsnicie trainică de aproape 50 de ani

Irina Loghin are o căsnicie fericită cu soțul ei, Ion Cernea, de mai bine de 45 de ani. Irina Loghin și Ion Cernea s-au cununat civil la 6 martie 1975.

Cei doi au împreună doi copii, pe Ciprian și Irinuca. Bărbatul Irinei Loghin a fost campion la lupte greco-romane.

‘Sportiv fiind, mergeam la Centrul de pregătire 23 August. Vizavi de centru locuia cântăreţul Benone Sinulescu, pe care l-am cunoscut şi ne-am împrietenit, mergeam împreună la spectacolele de la Ansamblul Ciocârlia. Irina venise cam de un an-doi la Ansamblul Ministerului de Interne. Aşa ne-am cunoscut’, povestea soțul artistei.

citește și...