Intră sau nu Capitala în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat

05.10.2021, 11:02
Intră sau nu Capitala în carantină? Răspunsul lui Raed Arafat
Intră sau nu Capitala în carantină? Răspunsul lui Raed Aradat

Municipiul Bucureşti a depăşit luni, 4 octombrie 2021, rata de infectare de 9,6 la mie, numărul de cazuri de coronavirus fiind în continuă creştere. Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut declarați despre o eventuală carantinare a Capitalei. Acesta a afirmat că se evită impunerea carantinei în București.

După ce Bucureştiul a trecut de rata de infectare de 9,6 la mie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut declarații despre eventualitatea ca Bucureștiul să intre în carantină.

„Se evită carantinarea Capitalei, dar sperăm ca oamenii să respecte măsurile ca să reuşim să gestionăm situaţia”, a declarat Raed Arafat, citat de Hotnews.

Intră sau nu Capitala în carantină? ”Ar avea un impact major”

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Se iau măsuri, dar se evită carantinarea unei Capitale care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a mai spus Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu a menționat însă un prag al incidenței care ar putea duce la carantinarea Capitalei.

1.274.119 de cazuri de coronavirus în România de la începutul pandemiei

8.292 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. În ultima zi au fost raportate 133 de decese. De la începutul pandemiei și până în prezebnt, 4 octombrie 2021, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 de îmbolnăviri cu COVID-19. 1.130.791 de pacienți au fost declarațui vindecați, relatează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.153. Din totalul pacienților internați, 406 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 21 la terapie intensivă. Cele mai multe cazuri de COVID raportate în ultimele 24 de ore au fost în București – 2.269. Rata de infectare cu coronavirus în Capitală a urcat luni la 9,64, de la 8,98, cu o zi în urmă. Sâmbătă noapte în București au intrat în vigoare noile restricții, între care carantina de noapte, în fiecare zi a săptămânii.

citește și...