Întâmplări inedite din viața actriței Draga Olteanu Matei. Cum a ajuns să se plimbe cu mașina dictatorului Nicolae Ceaușescu

18.11.2020, 09:52
Întâmplări inedite din viața actriței Draga Olteanu Matei. Cum a ajuns să se plimbe cu mașina dictatorului Nicolae Ceaușescu
Întâmplări inedite din viața actriței Draga Olteanu Matei. Cum a ajuns să se plimbe cu mașina dictatorului Nicolae Ceaușescu

Draga Olteanu Matei povestea într-un interviu lucruri mai puțin știute din viața și cariera sa. Aceasta dezvăluia cum a ajuns să se plimbe cu mașina dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu.

Draga Olteanu Matei a dezvăluit că, la un moment dat, s-a plimbat cu maşina lui Nicolae Ceauşescu, pe care, însă, nu-l cunoştea, întâlnindu-l, în cadru formal, de două ori: ”M-am plimbat cu însuşi maşina lui Ceauşescu, eram la Turnu Severin, cu spectacole de divertisment. Şi, la un moment dat, ne-au dus pe şantier, la Porţile de Fier 2, unde lucrau deţinuţi. Am recitat acolo, am stat cu ei, am băut un pahar de vin. Şi s-a pornit o furtună straşnică, ne-am adăpostit acolo, şi când am plecat ne-au dat maşina tovarăşului Ceauşescu, care trebuia să se ducă a doua zi să-l ia pe el de nu ştiu unde. Şi i-am zis şoferului: ”Îţi dai seama cine sunt eu dacă merg cu maşina lui Ceauşescu?””, povestea regretata actriță, potrivit okmagazine.ro.

Draga Olteanu Matei mai mărturisea că și-a dorit să se facă dansatoare, însă mama sa a fost cea care s-a împotrivit. ”N-am simţit (n.r. să se facă actriţă). M-am pomenit făcând. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă”, detalia renumita artistă.

Draga Olteanu Matei a murit la spital

A murit actrița Draga Olteanu Matei.  Marea artistă a încetat din viață în noaptea de marți, 17 noiembrie 2020, spre miercuri, 18 noiembrie 2020. Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon”, a făcut primele declarații despre decesul celebrei actrițe Draga Olteanu Matei.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… Din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem”, a declarat Diana Cimpoeşu.

citește și...