Informație de ultimă oră de la Nelu Tătaru: ‘Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare’

28.06.2020, 22:34
Informație de ultimă oră de la Nelu Tătaru: 'Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare'
Informație de ultimă oră de la Nelu Tătaru: 'Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare'/ foto: pixabay

Duminică seară, 28 iunie, Nelu Tătaru, a venit cu noi precizări despre creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din ultimele zile.

Ministrul Sănătății susține că țara noastră se află acum într-un prim val prelungit de coronavirus, iar totul se datorează românilor care au încălcat regulile de distanțare socială. Încă o dată, Nelu Tătaru a făcut un apel către cetățeni, cărora le-a sugerat să respecte regulile, să poarte masca și distanțarea fizică.

Numărul cazurilor de infectări cu coronavirus este în creștere

El a mai adăugat că România este pregătită pentru un număr mai mare de cazuri de infectare cu COVID-19.

‘Avem un sistem medical pregătit, dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați. Nu este o problema ca număr sau ca dotare, dar este o problemă că noi ne gândeam că tot ce era spital covid să-l putem reda că spital non-covid’, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24. 

Se ia în calcul restricționarea circulației la munte și pe litoral

De asemenea, el a vorbit și despre impunerea carantinei în anumite locuri de vacanță, acolo unde se respectă cel mai puțin regulile. De exemplu, în zonele montane și pe litoral.

‘Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor. 

‘Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri’, a mai spus Tătaru.

În plus, Ministrul Sănătății va lua o decizie în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor.

‘Avem în schimb acele focare care sunt căminele și focare în spitale, sunt focare gestionate . Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm și rezultatele vor da și măsura’, a mai precizat Nelu Tătaru.

citește și...