Indonezia este pe cale să scoată la licitație peste 100 de insule pustii

23.11.2022, 15:10

“Orice miliardar poate deține o insulă privată, dar doar o singură persoană are șansa de a deveni proprietarul acestor 100 de insule.” a declarat Charlie Smith, vicepreședinte al companiei imobiliare Sotheby’s Concierge Auctions cu sediul în New York, SUA, într-un comunicat de presă.

Sotheby’s Concierge Auctions va superviza tranzacția. Această casă de licitații cu vechime este pregătită să sprijine investitorii să construiască resorturi pe insule, inclusiv arhitectul Bill Bensley, supranumit “vrăjitorul arhitecturii”, care a proiectat o serie de hoteluri. și cel mai luxos resort din Asia.

Legea indoneziană prevede că străinii nu pot cumpăra insule în țară. Zona de conservare Widi a rezolvat problema prin înființarea unei societăți pe acțiuni PT. Leadership Islands Indonesia (LII) sprijină participanții la licitație. De acolo, investitorii vor fi liberi să dezvolte insula așa cum doresc.

Unul dintre cele mai frumoase peisaje din Indonezia

Licitația pentru acest grup de insule cu o suprafață de peste 10.000 de hectare începe între 8 și 14 decembrie. Nu există încă un preț de pornire, dar ofertanții vor trebui să depună 100.000 de dolari.

Rezervația Widi este unul dintre cele mai frumoase peisaje din Indonezia, posedând numeroase recife de corali, mangrove și aproximativ 150 km de coastă. Această rezervație este situată în nord-estul insulei Bali, în centrul Triunghiului Coral, în estul Indoneziei.

Costul construcției și întreținerii infrastructurii face ca deținerea lor să fie costisitoare

Se poate ajunge la ea cu un avion privat de la Aeroportul Internațional Gusti Ngurah Rai din Bali, la o distanță de 2,5 ore de zbor.

Vânzările private în peninsulă au explodat în ultimii ani, în special în timpul pandemiei Covid-19. Aceasta este una dintre alegerile populare pentru persoanele extrem de bogate care își doresc siguranță și intimitate în mijlocul pandemiei.

Vânzarea unor insule este foarte ieftină, dar costul construcției și întreținerii infrastructurii face ca deținerea lor să fie costisitoare. Proprietarul insulei nu numai că trebuie să construiască o casă, dar trebuie să instaleze și sisteme de electricitate, apă și trafic, precum și să angajeze muncitori pentru a opera și a transporta alimente cu avionul pe insulă.

 

 

citește și...