Incendiu la o închisoare din Indonezia: 41 de deținuți au murit

08.09.2021, 11:52
Incendiu la o închisoare din Indonezia: 41 de deținuți au murit
Incendiu la o închisoare din Indonezia: 41 de deținuți au murit

Incendiu la o închisoare din apropiere de Jakarta, Indonezia. În urma incendiului, 41 de deținuți au murit. Alte opt persoane au fost grav rănite. 70 de persoane au suferit arsuri minore în urma incendiului respectiv. La fel ca majoritatea penitenciarelor din Indonezia, și închisoarea Tangerang din provincia Banten, unde a avut loc incendiul, era supraaglomerată.

Cel puţin 41 deţinuţi au fost ucişi şi opt grav răniţi într-un incendiu ce a cuprins miercuri o închisoare supraaglomerată din apropiere de capitala indoneziană Jakarta, transmite Agerpres. Alte 70 de persoane au suferit arsuri minore.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 2 dimineaţa (17:00 GMT marţi) la penitenciarul Tangerang din provincia Banten, la aproximativ 20 de kilometri de Jakarta, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Yusri Yunus. Deocamdată nu se știe care a fost cauza care a dus la izbucnirea incendiului. Flăcările au distrus un bloc al închisorii care adăpostea 122 de deţinuţi, dintre care majoritatea erau condamnaţi în baza acuzaţiilor legate de stupefiante.

Incendiu la o închisoare din Indonezia: 41 de deținuți au murit. Penitenciarul era supraaglomerat

La fel ca majoritatea penitenciarelor din Indonezia, și închisoarea Tangerang din provincia Banten, unde a avut loc incendiul, era supraaglomerată.

Mai mult de 2.000 de deţinuţi se află în această închisoare, majoritatea condamnaţi pentru droguri, deşi ea a fost concepută pentru 600 de prizonieri, potrivit Ministerului Justiţiei din Indonezia.

citește și...