Incidente la Washington. Patru persoane au murit și 52 au fost arestate în timpul protestelor violente la Capitoliu

07.01.2021, 09:34
Incidente la Washington. Patru persoane au murit și 52 au fost arestate în timpul protestelor violente la Capitoliu
Incidente la Washington. Patru persoane au murit și 52 au fost arestate în timpul protestelor violente la Capitoliu

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au pătruns în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite.

Statele Unite au intrat miercuri în haos în timp ce sute de protestatari pro-Trump au intrat cu forță în clădirea Congresului american, astfel încât membrii Senatului au fost evacuați iar vicepreședintele Mike Pence a fost condus într-o locație sigură.

Poliția din Washington a anunțat că patru persoane au murit în timpul asaltului asupra clădirii Capitolului. O femeie a fost împușcată de polițiști, alți trei au murit în urma „urgențelor medicale”. Până în prezent, peste 52 de persoane au fost arestate – 47 dintre ele pentru încălcări regulilor impuse în timpul stării de asediu, informează Agerpres. Cel puţin 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dintre care doi grav, în confruntările cu manifestanţii. Unul dintre aceşti ofiţeri a fost scos din cordonul de securitate de către demonstranţi, după care a fost atacat brutal de aceştia.

Suporteri pro-Trump au spart biroul președintei Camerei Reprezentanților

Violențele din capitala Statelor Unite au început în timpul validării rezultatelor alegerilor prezidențiale, unde Joe Biden a câștigat în fața lui Donald Trump. Protestatarii s-au adunat în jurul Capitoliului, pe care l-au și ocupat puțin mai târziu.

Susținătorii lui Donald Trump au intrat în birourile reprezentanților Congresului SUA, unde au umblat în actele oficiale ale acestora.

Unul dintre birourile în care aceștia au intrat este chiar cel al președintei Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi.

Mesajul transmis de MAE după violențele de la Washington

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri noaptea un mesaj pe Twitter în contextul protestelor de la Washington.

”Violenţa de la Capitol Hill este îngrijorătoare şi inacceptabilă”, se arată în mesajul MAE.

”Violenţa de la Capitol Hill din Washington DC este îngrijorătoare şi inacceptabilă. Avem încredere în democraţia SUA, care ar trebui să rămână un model la nivel mondial, şi ne exprimăm încrederea că situaţia va dezescalada în curând pentru a permite reluarea validării voturilor”, arată MAE pe Twitter.

citește și...