Dramele din viața lui Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump. Cum și-a pierdut candidatul la Casa Albă soția și fiul

05.11.2020, 12:14
Dramele din viața lui Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump. Cum și-a pierdut candidatul la Casa Albă soția și fiul
Dramele din viața lui Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump. Cum și-a pierdut candidatul la Casa Albă soția și fiul/ foto: profimedia

Alegerile prezidențiale din America s-au încheiat. Pentru a ajunge la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, cei doi trebuie să obțină 270 de voturi electorale.

Momentan, contracandidatul lui Donald Trump, Joe Biden, a depășit 70 de milioane de voturi în alegerile prezidențiale și a devenit candidatul cu cele mai multe voturi la un scrutin prezidențial american. În schimb, Donald Trump a obținut până acum aproximativ 68 de milioane de voturi.

Joe Biden, candidatul democraților în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, a trecut printr-o adevărată dramă în urmă cu cinci ani. Fiul lui cel mare a decedat din cauza cancerului cerebral. Beau Biden a dus o luptă grea cu această boală nemiloasă încă din 2013.

Fiul cel mare a lui Joe Biden a murit de cancer 

foto: profimedia

Tatăl lui, Joe Biden, a păstrat întotdeauna discreția în privința stării de sănătate a fiului său. Potrivit presei internaționale, Beau Biden a fost maior în corpul pentru magistrați al Gărzii Naționale din Delaware și era unul dintre politicienii cu cele mai mari șanse să câștige postul de guvernator la alegerile din 2016.

Din păcate, în august 2013, el a fost internat la spitalul din Houston pentru a începe tratamentul de cancer.

‘Întreaga familie Biden este îndurerată mai presus decât se poate spune în cuvinte. Știm că spiritul lui Beau va dăinui în noi toți – în special prin curajoasa sa soție, Hallie, și cei doi copii remarcabili, Natalie și Hunter’, a declarat într-un comunicat dat publicității sâmbătă seara vicepreședintele Joe Biden.

Joe Biden și-a pierdut soția într-un accident de mașină

Joe Biden era destul de apropiat de fiul său cel mare, mai ales că bărbatul a fost nevoit să își crească copiii singur.

În 1972, familia lui Biden a suferit un accident de mașină înainte de Crăciun, în urma căruia prima soție a lui Joe Biden, mama lui Beau Biden, și sora lui Beau, Naomi, au decedat. Beau Biden și fratele lui, Hunter, au supraviețuit.

La vremea respectivă, Joe Biden, candidatul pentru președinția Americii, a suferit un șoc și a vrut să renunțe la politică. În 1977, el s-a însurat pentru a doua oară, cu Jill, și au o fiică născută în 1981, scrie Digi24.

Deși au trecut atâția ani de la moartea fiului său, se pare că Joe Biden încă nu s-a refăcut complet. Marți, 3 noiembrie, în prima zi a alegerilor prezidențiale, acesta a făcut o gafă de proporţii în momentul în care și-a confundat nepoata cu fiul său decedat, Beau Biden. Joe Biden susținea o campanie electorală în Philadelphia.

Ce gafă a făcut în campania electorală

Prezentându-şi familia susținătorilor, el și-a pus brațul în jurul umărului unei nepoate, afirmând: ‘Vreau să vă prezint două dintre nepoatele mele… Acesta este fiul meu, Beau Biden, pe care mulți dintre voi l-ați ajutat la Senatul în Delaware’. 

La scurt timp, el și-a rectificat greșeala: ‘Nu. Stați. Am greșit. Aceasta este fiica lui Beau’. 

Joe Biden mărturisea că moartea fiului său a fost unul dintre motivele pentru care nu a candidat la funcția de președinte în 2016.

citește și...