Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din Timiș. 41 de persoane au fost evacuate

23.11.2021, 10:58
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din Timiș. 41 de persoane au fost evacuate
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din Timiș. 41 de persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit marți dimineață, 23 noiembrie 2021, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia, județul Timiș. În urma incidentului, 41 de persoane au fost evacuate de urgență. În urma incendiului, nicio persoană nu a fost rănită. Incendiul ar fi izbucnit după ce un pacient ar fi dat foc unei saltele cu o brichetă.

Un apel la 112 a alertat ISU Timiș în jurul orei ora 07:17. La nivelul județului Timiș, începând cu ora 07:20, a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, informează Hotnews.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Gătaia din Timiș. Un pacient ar fi dat foc unei saltele

Din primele informații, incendiul a izbucnit într-unul din saloane, din cauza unui pacient care a dat foc unei saltele cu ajutorul unei brichete, transmite Digi24. Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane, pacienți și cadre medicale. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Acesta este al doilea incendiu care are loc în acest an la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. La începutul acestui an, un salon a luat foc din cauza unui pacient care a insistat să fumeze în salon.

citește și...