Impresarul lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa Niculinei Stoican. ”S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă”

09.11.2021, 11:58
Impresarul lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa Niculinei Stoican. ”S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă”
Impresarul lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa Niculinei Stoican. ”S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă”

Doru Guşman, impresarul lui Petrică Mâţu Stoian, a făcut declarații dure la adresa interpretei de muzică populară Niculina Stoican. Acesta a afirmat, printre altele, că regretatul artist s-a pensionat de la Ansamblul ”Maria Tănase” din Craiova din cauza Niculinei Stoican. ”S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă”, a spus Doru Gușman.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, are se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat. Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Acesta dorește să afle dacă medicii de la clinica privată i-au făcut artistului toate analizele necesare înainte de a fi supus terapiei hiperbare.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Solistul de muzică folclorică va fi înmormântat în costum popular. Ulterior, sicriul va fi dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian va fi condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

Impresarul lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa Niculinei Stoican. ”Îl teroriza, îl umilea”

Impresarul Doru Guşman l-a cunoscut cel mai bine pe Petrică Mîţu Stoian. Artistul locuia în casa soţilor Guşman de 16 ani. Când impresarului i-a murit soţia, în vara acestui an, Petrică Mîţu Stoian a hotărât să-şi facă mormântul lângă cei doi soţi. Petrică Mîţu Stoian a fost angajat al Ansamblului din Craiova timp de 14 ani și s-a pensionat în vara acestui an. Niculina Stoican este managerul Ansamblului ”Maria Tănase” din Craiova. Doru Gușman a afirmat că Petrică Mâțu Stoian s-ar fi pensionat din cauza Niculinei Stoican.

„A plecat foarte supărat. Petre a plecat de la Ansamblu din cauza ei, a Niculinei Stoican. Îl teroriza, îl umilea. Mai exact: nu s-a dus la un spectacol sau nu ştiu eu ce nu a făcut şi i-a făcut adresă la Primărie, iar Primăria i-a tăiat ziua şi aşa mai departe. Şi multe, multe. Şi Petre a zis: Nu mai suport. Nu mai pot. S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă. Sunt cuvintele lui: ”Nu vreau să o mai văd că o ştiu. Îi ştiu şi dinţii din gură şi nu suport să mă umilească ea”. Aşa spunea. Ştie toată lumea. Nu mi-a spus numai mie, ştiu cântăreţii mari, toţi ştiu, dar toţi tac, nu se bagă. (…) Durerea mea este că nu îl lasă acum nici mort, nici mort nu îl lasă în pace. El a spus aşa şi ştie multă lume: ”Nici sufletul nu-mi mai calcă pe la Maria Tănase”. Constantin Enceanu, prietenul lui, ştie. L-a rugat pe Enceanu să-i ia un tablou de acolo, avea un tablou acolo şi el nu s-a mai dus. Cred că este ultimul lucru pe care Petre şi l-ar fi dorit, să fie dus pe ultimul drum la Maria Tănase. Eu nu am nicio putere pentru că sora lui Petre m-a ameninţat că dacă mai continui cu dusul acasă îl ia şi îl înmormântează la Isverna” , a declarat Doru Gușman, potrivit Adevărul.

Niculina Stoican a afirmat, însă, că Petrică Mâțu Stoian s-a pensionat pentru că așa a dorit și că relațiile dintre ei nu au fost niciodată tensionate. “Nu este nimic adevărat. Petre s-a pensionat pentru că avea vârsta de pensionare şi atunci când eu i-am zis… Petre, tu nu eşti un om care să-ţi întrerupi activitatea, tu trebuie să continui… mi-a spus că nu mai vrea. Că îşi doreşte foarte mult ca de aici înainte să facă ce vrea el, când vrea el, cum vrea el şi cât vrea el. Eu nu m-am certat cu Petre niciodată, niciodată în viaţa mea. Vocile care spun, îşi asumă ceea ce spun, eu îmi asum ceea ce spun. Niciodată, în viaţa mea, nu m-am certat cu el. Noi am avut discuţii pe un motiv sau altul, discuţii care pot fi constructive, pe diverse lucruri, dar niciodată nu ne-am certat”, a declarat Niculina Stoican.

citește și...